*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det knallvær

Finn fram badetøy og kom deg ut i varmen, for nå kommer sommerværet.

21.07.08 14:35

Temperaturene vil stige i hele Sør-Norge utover i uka, og de kan krype opp mot 30-tallet.

- Sør- og Østlandet får det beste været. I hvert fall de første dagene. Temperaturen blir opp mot 25 grader, og kanskje høyere også enkelte steder, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været der du bor

- Hvor lenge varer dette finværet?

- Det ser ut som det skal holde seg i hvert fall i helgen, og kanskje starten på neste uke også. Så da er det sommer i Sør-Norge i hvert fall, sier meteorologen.

Knallvær på Sør- og Østlandet
Allerede fra tirsdag blir det en bedring i værsituasjonen på Sør- og Østlandet, og det blir bare bedre og bedre utover i uka.

Allergisk? Sjekk pollenvarselet her.

Østlandet får lettskyet pent vær tirsdag, men det blir tilskyende i sør sent om kvelden. Vinden vil blåse bris mellom sør og vest. Det blir stigende temperaturer. I Oslo vil det bli rundt 24 grader midt på dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Sørlandet får lettskyet pent vær tirsdag, men det blir tilskyende i vest til kvelden. Vinden vil blåse omkring vestlig bris, men det blir frisk bris til liten kuling på kysten av Vest-Agder. Temperaturen holder seg uendret.

Fjelltraktene i Sør-Norge får lettskyet pent vær tirsdag, men det blir tilskyende i vest til kvelden. Vinden vil blåse vest- til nordvestlig bris. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

- Temperaturene vil stige en del i Sør-Norge, og det blir stort sett rolige vindforhold i tillegg. Det blir ganske så bra utover i uka, sier Tveita.

Grått fra Vestlandet og nordover
Det blir fortsatt litt grått i starten på uka fra Vestlandet og nordover, men det blir en gradvis forbedring etter hvert.

- Vestlandet får litt grått vær tirsdag. Det er et lavtrykk over Island som vil gi mer skyet vær utover dagen, sier meteorologen.

Det blir halvskyet oppholdsvær på Vestlandet først på dagen, men utover ettermiddagen blir det tilskyende. Nord for Hardanger kan det bli litt regn til kvelden. Det er muligheter for tåke på kysten. Vinden vil blåse omkring vestlig bris, men utover ettermiddagen blir det frisk bris ved Stad og liten kuling på kysten av Sør-Rogaland. Det blir uendret eller litt synkende temperatur.

I Midt-Norge blir det skyet til halvskyet oppholdsvær i Trøndelag tirsdag. I Møre og Romsdal blir det halv- til lettskyet oppholdsvær, men det blir tilskyende til kvelden og det kan komme litt regn i sør. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men om ettermiddagen blir det frisk bris på kysten av Møre og Romsdal. Det blir uendret temperatur.

Blir du fort solbrent? Sjekk UV-varselet her

Onsdagen ser bra ut på Vestlandet og i Midt-Norge, så da får hele Sør-Norge fint vær.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Nordland får skyet til halvskyet vær tirsdag. Det blir litt regn fra Salten og nordover om formiddagen. Vinden vil blåse nordvestlig bris, men den dreier sørvestlig utover ettermiddagen. Det blir frisk bris i fjellet i nord. Temperaturen synker litt.

Troms får skyet vær og litt regn tirsdag. Vinden vil blåse nordvestlig bris. Den dreier sørvestlig utover kvelden. Også her blir det litt synkende temperaturer.

Finnmark får skyet vær og litt regn tirsdag, men til kvelden blir det oppholdsvær i Øst-Finnmark. Vinden vil blåse bris mellom nordvest og nord, men i Øst-Finnmark blir det skiftende bris. Det blir litt synkende temperatur.

Longyearbyen får halv- til lettskyet oppholdsvær tirsdag. Vinden vil blåse nordøstlig bris. Temperaturen blir uendret.

- Det blir mer varierende vær i Nord-Norge. Det er et lavtrykk som vil gi litt regn på tirsdag og videre utover i uka. Men kanskje når vi nærmer oss helgen, så blir det bedre. Fredag kan bli ganske bra i nord også, sier Tveita.

I Nordland vil temperaturen ligge fra 15-20 grader denne uka. I Troms og Finnmark blir det rundt 15 grader på grunn av den kalde nordavinden.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.