RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: TV 2)

Nå blir det lov å tigge på gata

Sist oppdatert:
Det skal ikke lenger være forbudt å tigge på gata her i landet. Ikke alle er like glade for det.

Forbudet mot gatetigging opphører etter at Stortinget sent i går kveld opphevet den 100 år gamle løsgjengerloven. Ikke alle er like glade for det.

Tiggerne kan trygt sitte å be om penger på Karl Johan nå. For torsdag kveld gikk et enstemmig storting inn for å oppheve den gamle løsgjengerloven fra 1900.

- Med at vi gjør dette vedtaket fjerner vi hele loven. Nye Norges lover vil ikke ha noe om løsgjengeri og tigging. Så nå kan alle tigge fritt på gata. Du kan ha et beger der og høer om jeg er villig til å gi deg penger, sier stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV) til TV 2-nyhetene.

Byrådslederen i Oslo, Erling Lae, har forståelse for at den antikvariske løsgjengerloven måtte endres. Men han frykter at det nå blir langt vanskeligere for politiet å stoppe aggressiv og organisert tigging

- Jeg er ikke snerpete, det gjør meg ingenting om det sitter noen med en kopp ved siden av seg og ber. Men det vi ser i Oslo nå er at det er organiserte former for tigging, som er mer aggressiv, og det kan presse andre svake grupper bort, og gjøre at for eksempel eldre mennesker føler seg utrygge i nedre del av Karl Johan, sier Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere