*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir p-bøtene gule

Til tross for den gøyale fargen spørs det om du blir noe særlig gladere av en gul lapp under vindusviskeren.

29.06.07 10:43

(iOslo.no) Oslo kommune går nå over til å bruke gule parkeringsbøter, og samtidig går hundre parkeringsvakter over til å bruke en mobil printer og terminal for å registrere dine overtramp.

Oslo kommune har brukt 1,6 millioner, sannsynligvis av dine parkeringskroner, på å tre inn i neste århundre.

Enklere å bruke
Ifølge Oslo kommunes nettsider er den digitale oppgraderingen gjort for at regelbruddet skal være lettere å lese for ulykkelige kunder, men også for at parkeringsvaktenes arbeid skal bli gjort enklere.

- Hvis folk ringer til oss og lurer på hvorfor de fikk gebyret, kan vi få opp informasjonen med en gang, sier informasjonsrådgiver Anne Sofie Durkis i Trafikketaten til iOslo.no

Med det nye utstyret trenger de bare trekke laseren over strekkoden på oblatet ditt, taste inn hva du gjorde feil, og dermed er du foreviget i etatens annaler. En liten, mobil printer skriver ut den gule remsa som går innunder vindusviskeren.

Gult er ukult
Men tross den gøyale fargen er det lite som tyder på at budskapet skal bli noe mer gledesstrålende enn den fra de grå forgjengerne. Så langt i år har Trafikketaten skrevet ut nesten 140.000 bøter til Oslo-borgerne, og det vil bli lettere for trafikketaten å arbeide med det nye utstyret.

- Publikum vil merke at vi får raskere og enklere tilgang til informasjon. Det vil også forenkle trafikkbetjentenes arbeid med en strekkodeleser som bare leser av oblatet. Da slipper de å måtte ringe til Autosys for å finne ut hvem som er eier, sier hun.

Overgangen fra grå til gul er gradvis, og i løpet av sommeren skal alle være ensfarget gule.

- Det viktigste forandringen er at de skifter farge og at det ikke kommer noen giro i posten. All betalingsinformasjon står på lappen, sier Durkis.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag