*Nettavisen* Nyheter.

Nå er han tatt

Foto: Politiet (Politiet)

Politiet har tatt personen som forsøkte å tenne på ved Frammuseet.

14.03.09 15:14

(iOslo.no) Etter taktisk etterforskning har politiet i Oslo oppklart branntilløpene på Bygdøy. Klokken halv ett i dag innrømmet nemlig en gutt på under 15 år at han hadde forsøkt å tenne på ved Frammuseet.

- Han tilsto alle branntilløpene bortsett fra brannen på båthuset på Killingen, som vi ikke ser i sammenheng med disse brannene, sier politiadvokat Frank Jensen ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Han forteller at de sirklet inn gutten, og at spaning ledet til avsløringen. Deretter ble han innkalt til politiet sammen med sine foreldre og i avhør tilsto han å stå bak alle branntilløpene ved Frammuseet.

Trolig Ikke hevn
Jensen vil ikke si noe mer om alderen på gutten eller hvor i byen han kommer fra. Ifølge Jensen har gutten heller ikke oppgitt noe motiv.

- Vi tror det kan ha med spenning å gjøre. Det er i hvert fall ikke noe som tyder på at han vil skade noen, sier Jensen.

Etterforskningen vil nå bli avsluttet, og saken vil bli overført til barnevernet.

Pressemelding
Politiet i Oslo gikk lørdag ettermiddag ut med en pressemelding om branntilløpene på Bygdøy:

«Politiets taktiske etterforskning har ført til oppklaring av branntilløpene på Bygdøy den siste tiden.

- En gutt under den kriminelle lavalder har tilstått fem av brannene. Disse sakene ansees som oppklarte, og vil bli oversendt barnevernet så snart politiets arbeid ferdigstilles, sier politiadvokat Frank Jensen ved Finans- og miljøkrimseksjonen», heter det i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12286,1);

Les også: Her tenner han på

Det meldes også i pressemeldingen at brannen i båthuset på Killingen ikke kan sees i sammenheng med branntilløpene.

«Politiet etterforsker saken videre, og utelukker ikke at denne brannen kan skyldes en teknisk feil», heter det i pressemeldingen.

iOslo.no følger saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.