RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Cæsar og Kleopatra få besøk

Foto: Foto: Heiko Junge/SCANPIX (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
De sjarmerende gavene fra Kirgisistan er ute av isolasjon og har fått midlertidige navn. Men til Trondheim skal de ikke ennå.

De to tajganvalpene har sittet i isolasjon siden de ble gitt i gave av den kirgisiske presidenten under sitt Norgesbesøk.

Mandag kom valpene ut av isolasjon ved Eidsvoll karantenestasjon, og kunne for første gang sette potene i fri norsk natur.

- Nå kan eierne komme og se på dem, sier Jonsdottir, og poengterer at det er bra om hundene blir fortrolig med sine nye herrer før de blir hentet om fire måneder, sier hundepasser Hlin Jonsdottir til Adresseavisen.

Karantene
Ennå er det over 100 dager igjen av karantenetiden. Hundepasserne Hlin Jonsdottir og Jahn Ingebrigtsen har gitt de to valpene midlertidige navn slik at de to kan starte oppdragelsen av de to hundene.

- I oppdragelsesfasen er det viktig at valpene lærer å komme når vi roper, derfor har vi selv valgt navnene Cæsar og Kleopatra, de har jo blått blod, sier Hlin Jonsdottir og Jahn Ingebrigtsen til avisen.

Ber om navn
- Vi har skrevet et brev til ordføreren i Trondheim hvor vi ber om at hundene får navn. Vi har ikke fått svar, legger de til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere