RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan det bli nytt flykaos

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Flyplasser kan bli stengt, og vekterne kan forsvinne fra gata.

Mens det er håp for at det nærmer seg slutten for store deler av den offentlige streiken, varsles det nå om streik i vekterbransjen.

Les også: - Fagforbundet har sagt nei

Norsk Arbeidsmandsforbund varsler at om ikke de kommer til en enighet med NHO Service om vekteroverenskomsten i løpet av fredagen, vil det bli tatt ut 1003 vektere i streik fra og med lørdag morgen. En eventuell langvarig streik vil kunne fjerne 4050 vektere fra sine jobber.

I første omgang ser det ut til at streiken vil ramme en rekke mindre flyplasser. Samtlige medlemmer hos Securitas på flyplassene i Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest vil bli tatt ut i streik. I tillegg vil ikke 59 medlemmer fra G4S på Gardermoen dukke opp.

Vekterne på flyplassene jobber i stor grad ved sikkerhetskontrollen, og streiken vil dermed kunne føre til lange køer eller fullstendig stenging av flyplassene.

I tillegg til flyplassene tas samtlige vektere ut hos Loomis, Securitas, G4S, Vakt Service og Vakt Service Verdi i fylkene Sogn og Fjorane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere