RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alle T-banevognene i Oslo har nå ladermuligheter.
Alle T-banevognene i Oslo har nå ladermuligheter. Foto: Foto: Ruter

Nå kan du lade telefonen din på alle T-banevogner i Oslo

Sist oppdatert:
Fra onsdag 2. august finnes det ladere i alle T-banevognene til Ruter i Oslo.

– Kundene våre har lenge ønsket seg muligheten til å lade mobiltelefon om bord, og nå kommer den, forteller Johannes Larsen, prosjektansvarlig i Ruter.

Det er 24 ladepunkter på et dobbelt T-banetog. Ladepunktene finner du ved inngangen til førerrommene i hver ende, samt i midten, ved overgangen mellom vognene. De er alle merket med et rundt klistremerke.

– Installasjonen er gjort gradvis, samtidig som vognene er inne på ordinær service, slik at det ikke skulle gå ut over kollektivtilbudet, sier Johannes Larsen.

Ruter installerer USB-uttak – ladekabel tar du med selv; Det finnes mange varianter av kontakter, avhengig av telefonmodell, men alle har en USB-kontakt i andre enden, som kan benyttes i uttakene. Denne løsningen gir en standard som kan benyttes av alle, uansett type mobil, som også er kostnadseffektiv og krever lite vedlikehold.

Også på båt og buss

Det er allerede installert 16 doble ladepunkter på båtene som går til Nesodden (B10), og om bord på nesten alle hurtigbåtene, som blant annet går mellom Nesodden og Lysaker, og Slemmestad og Aker Brygge.

2. april fikk også 104 nye bybusser dobbelt ladepunkt ved hver seterad. Bussene kjører på linje 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54, i tillegg til en rekke natt- og morgenbusser. Videre utvidelse av lademuligheter om bord i busser vil skje gradvis.

Godt mottatt

De nye trikkene, som etter planen skal komme til Oslo fra 2020, vil også få lademulighet om bord. Hvorvidt eksisterende trikker, som da skal fases ut, også skal få lade­muligheter, er foreløpig til vurdering

– Vårt inntrykk er at tilbudet er blitt godt mottatt. Hvis du ser ladepunktene, prøv dem og fortell oss gjerne hva du synes, er oppfordringen fra Johannes Larsen til Ruters kunder.

Kostnadene fordeler seg slik:

  • T-bane: ca. 3 millioner kroner, dette betales av Oslo Vognselskap som eier vognene
  • Båt: Mindre enn 100 000 kroner
  • Buss: Ruter har ny kontrakt med Unibuss hvor alle nye busser har ladepunkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere