RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du låne en innvandrer

Sist oppdatert:
Neste mandag er innvandrere til utlån for en prat på Lillehammer bibliotek.

Lillehammer bibliotek har et litt annerledes tilbud neste mandag. Da kan du låne en innvandrer for en prat.

I forbindelse med den internasjonale flyktningdagen 20. juni, stiller sju forskjellige «bøker» seg til disposisjon for utlån, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. De frivillige er fra henholdsvis Somalia, Afghanistan, Burma, Sudan, Kongo, Kosovo og Tsjetsjenia.

– Konseptet med å låne ut mennesker for en prat er en metode Norsk Folkehjelp har brukt lenge. For eksempel har homofile, hiv-positive og funksjonshemmede stilt seg til disposisjon for samtale. Biblioteksjefen i Lillehammer foreslo at vi sammen skulle lage et eget konsept hvor etniske minoriteter lånes ut, og det syntes vi var en god idé, sier leder for Flyktningtjenesten i Lillehammer, Christiane Seehausen, til Vårt Land.

Sammen med Lillehammer kommune, biblioteket og Røde Kors arrangerer dem menneskebiblioteket for å utfordre fordomsfulle oppfatninger, og gi «leseren» muligheten til å lære noe nytt.

På fredag denne uken skal menneskebiblioteket også forsøkes på flere skoler i Lillehammer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere