RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du ta Erling Lae

Sist oppdatert:
Byrådet i Oslo legger hodet på hoggestabben, og ber folk si fra om «tullete byråkrati».

(iOslo.no) Mandag lanserte byrådet i hovedstaden nettsiden «Enklere Oslo». Her skal man si ifra om unødvendig byråkrati eller tungvinte løsninger i det kommunale apparatet - med andre ord få blåst ut av seg litt aggresjon, om det trengs.

«Er det tullete byråkrati i Oslo? Tar saker altfor lang tid? Blir du sendt fra kontor til kontor? Får du dårlig behandling?», heter det i en pressemelding. På nettsidene til Oslo kommune skal man nå kunne fortelle om dårlige erfaringer man har hatt.

Bruke hodet
- Dere legger hodet på hoggestabben, byrådsleder Erling Lae?

- Ja, og det kan være sunt av og til - i alle fall dersom man opptrer slik at det er unødvendig å bruke øksa. Vi ser at noen ganger kan det bli en dum praktisering av gjeldende regler. Kanskje burde man hatt et skilt over kontordøren hvor det står at reglene skal praktiseres med sunn fornuft, sier Lae til iOslo.no.

Han mener at reglene i seg selv faktisk kan være dumme, og at klageordningene knyttet til reglene, også kan være vanskelige - fordi de bygger på gjeldende regler.

- Kanskje tar folk som skriver til oss via klagesiden feil - kanskje har de rett. Nå har de i alle fall muligheten til å si ifra, sier byrådslederen.

Enkel kanal
Han mener det finnes nok av klageordninger, men at de har savnet en helt enkel kanal hvor folk kan si ifra.

- Folk kan ta opp ting som «hør her: elbilen sto feil vei, og jeg fikk bot på grunn av det», så kan vi gå inn og se om det faktisk ikke var litt tullete å gi en bot i dette tilfellet, sier Lae.

Ifølge byrådslederen vil tipsene vil bli presentert på nettsiden. Innspillene vil bli besvart, og gode tips vil føre til at kommunen endrer praksis der dette er mulig.

- Det er kommunen som skal tilpasse seg innbyggerne, og ikke motsatt, mener Lae.

Har du negative erfaringer med Oslo-byråkratiet? Fortell det til tips@ioslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere