«Nå kan jeg begynne å se framover»

21 år gamle Martin Dahl er tilkjent tidenes største erstatning til et trafikkoffer i Norge. Nå kan livet begynne.

Martins liv ble snudd på hodet da han som 12-åring ble påkjørt og fikk store hodeskader. Siden da har familien kjempet mot If skadeforsikring.

Rekordutbetaling
Mandag ble If dømt til å betale 11,1 millioner i erstatning til Martin, som mistet taleevnen og må sitte i rullestol som følge av ulykken.

- Vi er veldig glad, sier Martins far, Erik Dahl til Nettavisen.

Han forteller at det aldri var snakk om å gi opp kampen.

- Når du kommer i en situasjon hvor sønnen din blir så skadet, har det vært en selvfølge å slåss for at Martin skal få et verdig liv, sier han.

Klar for å gå videre
Martin ble tidligere tilkjent en erstatning på 10,4 millioner kroner av Oslo tingrett, men dommen ble anket til lagmannsretten fordi forsikringsselskapet mente det var statens ansvar å dekke utgifter til rehabilitering.

- Nå håper vi at vi kan legge denne saken bak oss, og som Martin sa; nå kan jeg begynne å se framover, sier Martins far.

Erik Dahl synes lignende erstatningssummer i trafikksaker burde bli mer normalt.

- 11, 1 millioner kroner kan høres veldig mye ut, men hvis man deler det over et langt liv så blir det en normal inntekt, bortsett fra at Martin i tillegg må betale for pleie, sier han.

Dahl viser til at Martin er nødt til kontinuerlig pleie, og vil måtte betale for pleieres utgifter ved reiser eller kinobesøk.

- Dette er en historisk seier, men slik burde det være i slike saker. Forsikringsselskapene går årlig med store overskudd, og det burde derfor ikke være problem å utbetale forsikringer slik at mennesker i samme situasjon som Martin får et verdig liv, sier Erik Dahl.

Lang saksgang
Martins advokat Christian Lundin, synes det er ille at familien har måttet slåss så lenge for å få det de har krav på.

- Det er gledelig at resultatet ble som det ble, men det er beklagelig at han måtte gjennom to rettsrunder før han fikk det han har krav på, sier Lundin til Nettavisen.

Han håper nå at if ikke anker dommen slik at det flere rettsrunder.

- Det er ille hvis han i tillegg til skaden nå skal måtte gjennomføre enda lengre saksgang, sier Lundin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag