Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer det mer snø

Kan bli 20 centimeter snø i sør:

Vinteren slipper ikke taket. Nå skal snøen lave ned igjen i sør.

Selv om vi har kommet godt igang med vårmåneden mars, er det lite som tyder på at våren nærmer seg på Sør- og Østlandet.

Les også: Skiføre helt ned i fjæresteinene på Sørlandet

Den svært så snørike og kalde vinteren ser nemlig ikke ut til å være over med det første. Og nå varsler meteorologene enda mer snø.

- Det kan komme 15-20 centimeter med snø på Sør- og Østlandet i løpet av uka, sier sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Geo til Nettavisen.

Mest snø vil det komme sør for Mjøsa, og aller mest i Vestfold.

Les også: Ikke la deg lure av stigende temperaturer: Sprengkulda kommer tilbake

Øker utover kvelden

Allerede søndag kveld begynte det å snø på Østlandet, og mandag daler snøen lett ned over disse områdene.

- Snøværet på Østlandet vil øke litt på fra mandag kveld, og så vil det snø hele tirsdag. Det er snakk om 5-10 centimeter, sier Tveita.

På Sørlandet i ytre strøk av Agder, vil det komme enda mer snø.

- Det har kommet noen centimeter det siste døgnet, og så skal det komme 10-15 centimeter i ytre strøk av Agder fra nå av og frem til tirsdag formiddag. Deretter vil snøværet gi seg der, forteller meteorologen.

Les også: I natt ble det satt 21 kulderekorder i Norge

Nytt påfyll torsdag

Men ikke nok med det. Onsdag blir det oppholdsvær på Østlandet, mens det på Sørlandet blir spredt snø i fjelltraktene og vest for fjellene.

- Så kommer det opp et nytt nedbørsområde torsdag, og da blir det snø på Østlandet igjen. Det er snakk om noen få centimeter, sier Tveita.

Mot helga blir det igjen oppholdsvær Østafjells, og det er ventet sol. Temperaturene blir også stige sammenlignet med kulda den siste tiden.

- Det blir ikke like kaldt som det har vært, men det ser nok ut til at det ikke er noe skikkelig mildvær på gang, sier hun.

Temperaturene i sør vil ligge på opp mot 0 grader på dagtid, og noen få minusgrader på natta. Når sola dukker fram til helga, blir det noe kaldere.

Her er det over én meter

Meteorologisk Institutt skriver på Twitter mandag at det nå er 53 centimenter med snø på Blindern i Oslo.

Flere steder i lavlandet er det nå over én meter snø, som på Tryvannshøgda (113 cm) og Bjørnholt (135 cm) i Oslo.

Her er det også mye snø, ifølge oversikten til Meteorologisk institutt: Hakadal i Akershus (111 cm), Ringsaker i Hedmark (100 cm) Biri på Gjøvik (118 centimeter), Kongsberg i Buskerud (104 cm), Hol i Buskerud (127 cm), Sande i Vestfold (161 cm), Tørdal i Telemark (115 cm), Gjerstad i Aust-Agder (131 cm), Marnardal i Vest-Agder (135 cm).

Se hele listen med snømengder her (ekstern lenke)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken