RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer «Fastfish»

Sist oppdatert:
Fiskeprodusenter skal lage fastfood av fisk, men uten fiskelukt.

(SIDE2): Norske fiskeprodusenter legger hodene i bløt for å erobre fastfood-markedet.

Like godt
- Vi skal gi forbrukerne i fastfood-markedet en smaksopplevelse som skal være minst like god som produkter av kylling og kjøtt. Det innebærer at vi må fjerne fiskelukten, for den vil ikke forbrukerne kjenne, sier Ingebrigt Overby fra Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) til Forskning.no.

I 2006 var NSL i kontakt med fastfood-kjedene, for å prøve å komme gjennom med produkter av fisk.

Vil ha sunnere fastfood
- Tilbakemeldingene var mange og klare: Det skal ikke avgis fiskelukt, produktene må kunne ferdiggjøres på utstyr som finnes i utsalgene i dag og produktene må ikke avgi fett, sier Overby.

En undersøkelse utført av AC Nielsen viser at 70 prosent av forbrukerne ønsker sunnere fastfood-produkter på markedet, gjerne av laks skriver forskning.no.

- Jeg er overbevist om at det vil føre til oppblomstring av «fastfish» i løpet av få år, sier Overby om det nye verdiskapningsprogrammet som er satt i gang.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere