RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Nå kommer høstens første uvær

Sist oppdatert:
Finn fram pleddet og ei god bok, for i helgen blir det regn og meget sterk vind.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været der du bor

De to neste dagene er det ikke noe særlig vind å snakke om, men lørdag og søndag vil den merkes godt.

- Det ser ut som det holder seg på kuling i Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordland, men vi kan ikke utelukke at det blir liten storm. Det er litt usikkert foreløpig. Det er årets første høstlige uvær som trekker inn mot landet, sier meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Uvær fra Midt-Norge og nordover
Fra Midt-Norge og nordover blir det ikke så aller verst vær torsdag og fredag, men lørdag og søndag blir det skikkelig høstvær.

- Det blir Nordland og sørover til Møre og Romsdal som får det dårligste været i helgen, sier meteorologen.

Sogn og Fjordane får lettskyet til klart vær torsdag. Det blir morgentåke. Vinden vil blåse vestlig eller skiftende bris. Det blir uendret temperatur. Fra fredag til søndag blir det stort sett skyet og perioder med lett regn eller dis.

Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag får lave skyer og morgentåke torsdag. Det blir vestlig eller skiftende bris og uendret temperatur.

Fra fredag til søndag får Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag stort sett skyet og perioder med lett regn eller dis. Vinden vil blåse vestlig kuling. Søndag ventes kraftige regnbyger. Det blir muligheter for nordvestlig storm og kaldere vær.

- Spesielt Nordland ser ut til å få veldig dårlig vær i helgen. Det er det mest spennende med helgeværet. Det blir et kraftig lavtrykk fra Norskehavet som kommer inn over Nord-Norge. Det blir sannsynligvis vind opp mot sterk kuling i Nordland og så langt sør som til Møre og Romsdal. Det blir opp i sterk kuling både lørdag og søndag. Det blir også en god del regn i forbindelse med dette lavtrykket, sier Teigen.

Og legger til:

- Men jeg tror ikke det skal skape noen problemer noen steder, men det blir skikkelig vått. Jeg tror jorden vil fordøye det. Det har vært lite nedbør i Nordland i sommer, så jeg tror de er glad for det de får, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nordland får skyet vær og regn torsdag. Vinden vil blåse vestlig bris, men til kvelden blir det kuling. Det blir uendret temperatur.

Fra fredag til søndag får Nordland skyet vær og regn. Det blir kuling mellom vest og sørvest. Lørdag og søndag kan det bli vind opp i storm styrke. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

Troms og Finnmark får skyet vær og forbigående opphold torsdag. Vinden vil blåse vestlig bris, men til kvelden blir det kuling. Det blir uendret temperatur, men det blir litt kaldere lengst nord i Finnmark.

- I Finnmark så blir det rimelig kaldt, så fra først på dagen blir det sørlig nordvestlig vind med spredte regnbyger, men det blir sludd og snø over 300 meter. Utover dagen blir det oppholdsvær i Finnmark, sier meteorologen.

Fra fredag til søndag får Troms og Finnmark skyet vær og regn, men det blir perioder med opphold. Det blir kuling mellom vest og sørvest. Temperaturen blir uendret eller litt stigende. Fra søndag blir det litt kaldere lengst nord i Finnmark.

- Troms og Finnmark, får også føling av lavtrykket, men det blir generelt mindre nedbør og litt svakere vind. Det kan bli opp i kuling men kun liten til stiv. Det kan også bli sol på søndag, sier Teigen.

I Nord-Norge blir det kaldt de neste dagene. Finnmark og Troms får kun fem til seks grader i lavlandet. I Nordland blir det i overkant av ti. I helgen vil temperaturen ligge fra syv til ti grader i Nord-Norge.

Fremdeles fint
På Sør- og Østlandet holder det seg sannsynligvis tørt gjennom helgen, men på Vestlandet vil det komme litt regn.

Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Hedmark og Oppland får lettskyet til pent vær torsdag, men det blir lokal tåke eller lave tåkeskyer. Vinden vil blåse skiftende bris.

Fra fredag til søndag får Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Hedmark og Oppland lettskyet til klart vær, men det er fortsatt utrygt for lokal tåke. Vinden vil blåse skiftende bris. Søndag blir det nordlig kuling og kaldere.

- Østlandet og Sørlandet får en god del sol oppholdsvær på fredag. Men det blir kanskje litt mer skyer på himmelen enn det har vært de siste dagene, sier meteorologen.

Telemark, Aust- og Vest-Agder får lettskyet til pent vær torsdag, men det blir lokal tåke eller lave tåkeskyer. Det blir kjølige temperaturer i tåken, men mildere i sola. Vinden vil blåse skiftende bris.

Fra fredag til søndag får Telemark, Aust- og Vest-Agder lettskyet til klart vær, men det blir fortsatt utrygt for lokal tåke. Vinden vil blåse skiftende bris. Søndag blir det nordlig kuling og kaldere.

- På Sør- og Østlandet blir det fortsatt mildt, men det blir sannsynligvis kjøligere fra slutten av helgen. I Osloområdet blir det i overkant av 15 grader de neste dagene, men det kryper under 15 på søndag, sier Teigen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rogaland og Hordaland får lettskyet til klart vær torsdag. Det blir morgentåke. Vinden vil blåse vestlig eller skiftende bris. Temperaturen blir uendret.

Fra fredag til søndag får Rogaland og Hordaland stort sett skyet og perioder med lett regn eller dis. Vinden vil blåse vestlig bris og det blir uendret temperatur.

På Vestlandet blir det rett i overkant av 15 de neste dagene, men rundt 10-15 på lørdag. På søndag blir det under ti grader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere