Det har vært en uvanlig tørr, varm og solrik sommer i Sør-Norge - til stor glede for badeglade østlendinger, men til minst like stor frustrasjon for bøndene.

LES OGSÅ: Nå kan det bli smør- og melkekrise

Storm-meteorolog Roar Teigen har imidlertid én god nyhet til bøndene i Sør-Norge:

- Til uka oppstår det en nedbørsfront over Sør-Norge, som gjør at det vil komme nedbør på onsdag. Det er for tidlig å si noe om akkurat hvor mye som kommer, og det vil nok være store lokale variasjoner. Per nå ser det ut som om det vil komme 10-15 millimeter over større områder, og 20-30 millimeter lokalt, sier Teigen.

- Veldig spesielt

Nedbøren trekker nordover allerede på torsdag, og Sør-Norge vil igjen få varmt og fint vær til helga.

- Det er lite som tilsier at det blir regn over en lengre periode, så vi får bare håpe det regner mest mulig på onsdag, sier Teigen.

Meteorologen er overrasket over situasjonen i Sør-Norge.

- Det er veldig spesielt at vi nå sitter i Norge og ber om regn. Det hadde jeg ikke trodd skulle skje. Vi har ikke fått statistikken ennå, men jeg er helt sikker på at denne sommeren vil gå inn i historien som en av de tørreste somrene på lenge, sier Teigen.

LES OGSÅ: Tørkekrisen: Bøndene taper for hver uke som går

Han mener den varme sommeren har ført til at vi nærmest må redefinere begrepet «fint vær».

- Slik som situasjonen er nå, er «fint vær» egentlig regn, mens oppholds blir dårlig vær. Bøndene trenger sårt litt nedbør, og det er ingen andre som tar skade av en dag med nedbør heller, selv de som er veldig glad i sol og varme.

Fin start på uka i Nord-Norge

Selv om sommeren har vært rekordfin i Sør-Norge, har nordlendingene hatt en litt annerledes opplevelse så langt. Til uka kommer imidlertid finværet til Nord-Norge også.

- Mandag og tirsdag blir det veldig mye fint vær i Nordland, Troms og Finnmark. En østlig, varmere luft trekker inn over Nord-Norge, og de får varmt vær, sier Teigen.

LES OGSÅ: Biolog: – Om tørken fortsetter blir det katastrofalt for soppsesongen

Men på torsdag forflytter altså nedbørsfronten fra Sør-Norge seg nordover, så det fine været blir nok ikke langvarig.

- Trøndelag og Nordland får regn på torsdag, og så trekker det videre til Troms og Finnmark, som vil dårligere vær både fredag og lørdag, avslutter meteorologen.