Nå kommer snøen

Foto: Lars Wara (Strandafjellet)

Men enkelte steder får klare seg med regn.

09.12.10 21:05

Fra entusiastene i Skiinfo, meldes det om «snø i mengder på vei inn fra vest».

Sjekk været der du bor

Det betyr pudderfest i flere av skianleggene på Vestlandet - fra Stryn og Bjorli i nord til Røldal i sør.

Nesten en halv meter

- Her kommer det 20 til 40 cm nysnø fram til og med lørdag, så frem med pudderplankene.

Oppfordringen kommer fra Espen Schrøder hos allerede nevnte Skiinfo. Han kan ellers fortelle at når det kommer vestavær eller sørvest med nedbør om vinteren, da blir det ofte pudderforhold i alle skianlegg med nærhet til kysten.

Nedbør i form av snø i fjellene kommer med all sannsynlighet både torsdag, fredag og lørdag.

- Vi ser ut til å få kanonmasse snø fra fredag og i hele helgen. Dette bekreftes også av sørvestlig vind som er godsaker for pudderkjørere, heter det fra Oddvar Bratteteig ved Røldal Skisenter som allerede onsdag morgen sendte ut en pudderalarm etter 25 cm nysnø over natten.

Ferskt snøvarsel for skianleggene finner du her.

For anlegg som Hemsedal og Geilo er det også meldt om ferskt snøfall, men her snakker vi om noen beskjedne centimeter.

Flere uker med svært kalde dager er heller ikke noen krise. Kunstsnøen som anleggene har lagt i bakkene vil sikre en lang sesong. I tillegg er det et ypperlig grunnlag når natursnøen en gang kommer i store mengder.

Østlandet ligger fortsatt litt i le for nedbøren, med unntak av områdene nord for Mjøsa. Foruten i vest blir det påfyll med snø i Agder og Midt-Norge.

Snø blir til regn

Med nedbøren på Vestlandet er det også mildere vær i vente.

Torsdag er det meldt overskyet vær og temperaturer like over frysepunktet i Bergen.

Fredag vil det nevnte lavtrykket for alvor komme innover denne delen av landet. Først på dagen vil nedbøren komme som snø, men en varm front vil gjøre at dette etter hvert gå over til sludd og så regn utpå dagen.

- Temperaturen vil stige og vi vil få noen plussgrader, sier meteorolog Solbjørg Apeland i StormGeo til BA.no.

Over 500 meter vil nedbøren fortsatt komme som snø. På lørdag vil nedbøren fortsatt komme som regn først på dagen. Men lavtrykket vil etter hvert trekke østover og vi vil få nordlig vind og kaldere temperaturer. Utpå dagen vil regnet derfor gå over til å bli sludd igjen.

På kvelden vil det bli enda kaldere og vi kan vente oss minusgrader.

- Søndag vil det bli lettere og kanskje en del sol. Mandag kanskje komme litt nedbør igjen, men da som snø, sier Apeland.

Ifølge meteorologen kan det bli ned mot tre minusgrader mandag.

Stigende temperaturer i sør

Siste fra StormGeo om kulden er stigende temperaturer i sør.

I Agder og Telemark blir det fredag tilskyende, fra midt på dagen litt spredt snø eller regn. Bris mellom sørvest og nordvest, om kvelden økende til liten kuling nær Lindesnes.

På Østlandet vil det også fredag være kaldt, men fra om ettermiddagen stigende temperatur. Ellers tilskyende, om ettermiddagen litt spredt snø fra Mjøsa og nordover.

Fjelltraktene i Sør-Norge vil også få litt snø i vestlige og nordlige fjellstrøk, ellers stort sett opphold. Bris mellom sørvest og nordvest, om kvelden liten kuling sør for Haukeli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.