Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer snøkaoset

Vanskelige kjøreforhold mange steder, men i helgen kan du nyte snøen.

Etter en del rufsete vær forrige uke, starter denne uken med fint vær i store deler av landet. Mandag og tirsdag får både opphold og mye sol der denne fremdeles er fremme.

Enklete steder - blant annet i nord - ligger snøen tjukk, men søndag var det oppholdsvær i så godt som hele landet.

Les også: Nedbørfri søndag: - Ikke ofte vi meteorologer ser slikt kart

Men tirsdag kveld snur det, og det blir nedbør i form av snø i store deler av Sør-Norge. Og det blir mye snø, og vanskelige kjøreforhold.

Agder får mest nedbør onsdag, prognosene viser 30-40 millimeter, altså opp mot 40 centimeter snø der alt faller hvitt ned.

- På Vestlandet sør for Stad øker nedbøren på onsdag kveld og natt til torsdag. Her kan det komme opp i 60-70 millimeter lokalt frem til torsdag morgen, advarer Storm-meteorolig Lillian Bergheim til TV 2.

Vinden tar seg opp utover dagen, og kommer opp i liten storm i fjellet onsdag kveld og langs Vestlandskysten natt til torsdag. Over en halvmeter snø, samt sterk vind, vil gi vanskelige kjøreforhold, samt snøskredfare.

Nedbøren og vinden minker på Sør- og Østlandet utover torsdagen, mens nedbøren går over til regn i vest.

Pøsregn og snøsmelting kommer til å føre til lokale oversvømmelser, så rydd opp i renner og avløp, og vær forberedt på store dammer i veiene, advarer Storm.

Vinden og nedbøren trekker nordover til Nordland, mens Troms og Finnmark får pent vær hele onsdagen.

Nærmere helgen blir det nedbør i form av snø også her, i indre strøk. Sør for Trøndelag blir det regn- og haglbyger, i form av sludd og snø i fjellet.

Men fortvil ikke om du har planer om å benytte deg av snøen i helgen. Sør- og Østlandet og Nord-Norge får bra vær i helgen. Lite vind, og gode muligheter for en skitur i snøen som er kommet.

Les også

Hazing: Flere har mistet livet - derfor utsetter ungdom seg frivillig for dette

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken