Nå kommer sola!

Foto: Scanpix

Gled deg til helga, for da skyter temperaturene til værs! Sjekk ditt vær.

06.04.10 14:15

Etter en ganske grå påske i store deler av landet, kommer endelig en gladnyhet: Til helga blir det nemlig strålende sol og høye temperaturer, i hvert fall i Sør-Norge.

- Vi skulle hatt påsken neste helg, for det blir en virkelig bra helg med sol og behagelige temperaturer, forteller meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor her!

12-13 grader
Temperaturene vil stige betraktelig, til en makstemperatur på 12-13 grader i Sør-Norge. Enkelte steder kan temperaturene krype enda et par grader høyere, noe som vil tære bra på snøen som er igjen.

- Vi ser kanskje ikke noe 20-tall, men det er en kraftig forbedring i forhold til det som har vært. Det blir også slik flere dager på rad, sier Fagerli.

Han påpeker at dette er bra temperaturer til å være så tidlig på våren.

- Vi er bare tidlig i april ennå, men det er såpass bra som en kan forvente, sier meteorologen.

Og; høytrykket vil ligge over landet så lenge prognosen varer, fram til tirsdag. Dermed kan det hende at finværet vil kunne vare også lenger ut i neste uke, ifølge meteorologen.

Les om været for dagene fram mot helga nederst i saken.

- Sol og skyfritt
Knallværet vil begynne å slå til fra fredag av, og lørdag vil stort sett hele Sør-Norge bade i sol.

- Når vi nærmer oss slutten av uka er det et høytrykk som slår til. Det blir for det meste sol og skyfritt, sier Fagerli.

Også i Midt-Norge blir det fint vårvær, mens det nordover i landet er noe mer usikkert.

- Det kan hende at det også blir nokså bra lenger nordover, men usikkerheten er større for områdene fra Nordland og nordover. Der er det mulighet for mer skyer og perioder med nedbør, men det er også en sjanse for at høytrykket også trekker seg nordover, sier han.

Men selv om det blir behagelige temperaturer på dagtid, kan det bli ganske så kjølig på natta.

- Det vil bli kjølig på natta, i alle fall enkelte plasser, siden det blir lite vind og klar himmel. Det kan bli bare noen få plussgrader. Lokalt kan det også bli minusgrader, sier Fagerli.

Slik blir ukedagene
De neste dagene blir det imidlertid ikke like bra vær. Fram mot helga blir det en litt mer varierende værtype i Sør-Norge.

- Folk må smøre seg med noen dager tålmodighet, sier meteorologen.

- Det ligger et kraftig lavtrykk i nærheten av Island, og det er et nedbørsområde som skal passere oss. Fra og med i dag og fram til i alle fall torsdag vil det være en mer variabel værtype med perioder med nedbør i Sør-Norge, sier Fagerli.

Nord-Norge beholder det været de har tirsdag, skyfritt og dagtemperaturer på 6-7 grader.

- I Nord-Norge blir det nok mye av det samme været de neste dagene, og så øker usikkerheten gradvis utover i uka, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.