RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer sommeren i nord

Sist oppdatert:
I helgen er det Nord-Norge som får det beste været. Prøv vårt supersøk her.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge
LES OGSÅ: Nå kommer sommeren i nord
LES OGSÅ: Deilig badevann

Nord-Norge får endelig en smak av sommer i helgen. Sør-Norge får mer vekslende vær, og enkelte regnbyger.

Fint i nord
Fredag må de fleste steder fra Salten og sørover regne med noen byger. Aller lengst nord blir det ganske fint, men det blir muligheter for tåke på kysten.

Troms, Finnmark og nordlige deler av Nordland får oppholdsvær og perioder med sol i helgen. Her blir det muligheter for tåke på kysten og da spesielt på kysten av Finnmark.

NYTTIG:Få været på mobil

- Finnmark får ikke det ikke så veldig varmt, for her blir det rundt 10 grader. Kysten av Troms og nordlige deler av Nordland får opp mot 15 grader, men i indre strøk av Troms og Nordland kan det blir ca 20 grader, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen

I sørlige deler av Nordland blir det fredag varierende skydekke og noen regnbyger fra Salten og sørover. Lørdag og søndag blir det gradvis lettere og bedre vær.

- Men det vil være muligheter for at det kan være mer skyet i perioder, og temeperaturen vil ligge i overkant av 15 i ytre strøk og rundt 20 i indre strøk, sier meteorologen.

Nord-Norge får også det beste været i begynnelsen av neste uke.

- Det begynner å ligne på sommer i nord i begynnelsen av neste uke, sier meteorolog Holdhus.

Besøk vår sommerside

Ustabilt i Sør-Norge
Trøndelag, Møre og Romsdal får varierende skydekke og noen regnbyger fredag. Her blir det skyet med gløtt av sol innimellom. Det kan være at det kommer en og annen regnbyge lørdag, men det ser ut til at det blir stort sett opphold og perioder med sol. Temperaturen vil ligge rundt 20 grader.

- Man kan ikke utelukke at det kan komme en og annen regnbyge, men det blir stort sett opphold og det blir det søndag også, sier meteorologen.

Se lesernes egne sommerbilder

På Vestlandet blir det fredag muligheter for en og annen regnbyge, men for det meste skyet og noen perioder med sol.

- Men det blir tørrere enn først antatt, det ser ut som lavtrykket glir over Vestlandet uten å gi fra seg noe særlig nedbør, sier meteorolog Holdhus.

Lørdag og søndag blir det stort sett oppholdsvær og litt sol, men med muligheter for spredte byger på Vestlandet. På søndag ettermiddag vil det nok skye til og komme noen regnbyger lengst sør. Også her vil temperaturen ligge rundt 20 grader.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie? Send oss epost

Sør- og Østlandet får fredag varierende vær og regnbyger, og høyst sannsynelig lokal torden. Lørdag vil det fortsatt henge igjen noen byger og det vil være nokså skyet, men det vil trolig bli lettere utover dagen.

- Varierende
Søndag blir det også varierende skydekke, og det er muligheter for enkelte regnbyger. Det vil også bli perioder med sol.

-Fredag vil temperaturen ligge rundt 20 på Sørlandet og nærmere 25 på Østlandet. I løpet av helgen, så synker temperaturene, men mest på Østlandet. Etter hvert vil temperaturen ligge på rundt 20 grader både på Sør- og Østlandet, meteorologen.

Starten på neste uke ser grå ut i Sør-Norge, og det vil nok regne de fleste steder.

- Det er foreløpig usikkert hvor det vil komme mest nedbør, men de fleste steder i Sør-Norge vil nok få noe nedbør, sier meteorolog Holdhus.

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send bildet med bildetekst og fotografens navn til sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere