RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer våren!

Sist oppdatert:
Strålende i sør, mens nordlendingene må fram med lue og votter igjen.

Værvarselet for de neste dagene er en skikkelig gla’melding for folk Sør-Norge. Alle prognoser viser skikkelig vårvær i minst en uke framover.

- Det blir veldig bra fra i morgen av, med lite vind og mye sol. Temperaturen kan komme opp i 15 grader, sier Olav Krogsæter, meteorolog i Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været hos deg med Nettavisens supersøk!

Vårstemning
Etter en forholdsvis kald april, ser det nå ut til at våren har kommet til Sør-Norge.

- Ja, det kan bli litt vårstemning i Sør-Norge, i alle fall dersom en ser bort fra Sørlandet og Trøndelag. Her kan det bli litt skyer og noe nedbør av og til i perioden, sier Krogsæter.

Men det blir kaldt om nettene, så ikke bli overrasket om du finner rim på bilen din om morgenen. Det er derimot ingenting mot hva som venter Nord-Norge.

- Troms og Vest-Finnmark får en del vind og snøbyger. I Nordland blir det en del gråvær med nedbør i grenseland mellom regn og snø. Det blir et veldig stort skille mellom Sør- og Nord-Norge, sier Krogsæter.

Store forskjeller
De store forskjellene mellom Sør- og Nord-Norge er vanlig for april, og skillet går i Nord-Trøndelag og Sør-Helgeland.

I dag blir det noe ruskevær i Sør-Norge, men fra og med i morgen setter finværet inn. Og er vi riktig heldige, kan sola holde seg i opptil ti dager.

Varmen kan imidlertid få fart på blomstringen, særlig bjørkepollen. Derfor bør allergikere vurdere å ta forebyggende medisiner.

Sjekk pollenvarslet her!

Flomfare
Store snømengder i fjellet i Sør-Norge skaper bekymringer for flom og høy vannføring på Østlandet. Kalde netter gjør at snøsmeltingen fremdeles blir minimal, noe som gjør flomfaren enda større i mai og juni.

- Jo senere snøen smelter, jo verre blir det. Dersom kommer en skikkelig varmeperiode i mai, setter det fart på snøsmeltingen og fare for flom, sier meteorologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere