Nå kommer vinteren

Foto: Stian Saur/Nordlys

Snøen har lagt seg i nord. Men i sør blir det sol og varmegrader i helgen.

Her kan du sjekke været hvor der du bor

Det er på tide å ta fram vinterklær. Resten av uka vil bli preget av grått vær og hvite snøflak i nord. Temperaturen vil krype nedover mot null.

- Sludd, snø og minusgrader vil prege innlandet i de norligste fylkene resten av uka. Pålandsvinden fører til at kyststrøkene vil få spredt nedbør, forteller meteorolog i StormGeo Kristen Myklebust Ravnedal til Nettavisen.

Se avisa Nordlys sine bilder av vinterværet i nord her

Ikke bare gråvær

Han understreker at det hvite landskapet først og fremst er forbeholdt Troms og Finnmark.

- Dette gjelder innlandsstrøkene og hovedsalig de to nordligste fylkene. Kystområdene vil få regn. Jeg kan også legge til at det kommer til å bli perioder med opphold. Det blir altså ikke bare grått og trist, fortsetter meteorologen.

Foruten snø i nord, vil det bli forholdsvis tørt i resten av landet med unntak av litt nedbør.

- I midten av landet vil det falle noe nedbør fram mot helga. Samtidig vil vi se at det kommer sludd og snø i fjellet, men lavlandet slipper unna med regn. Regn vil også prege Vestlandet i dag og i morgen, men ellers vil det bli tørt, fortsetter han.

Les også: varsellampene for dårlig luftkvalitet lyser igjen.

Nattefrost

Det ser ut som Sør-Norge slipper unna vinteren foreløpig.

- Østlandet vil få en bra helg i vente da den nord-østlige retningen på vinden gjør at området ligger i ly for uvær. Temperaturene i hele Sør-Norge vil ligge på mellom fem og ti grader, sier Ravnedal videre.

Meteorologen tør ikke si noe om når vi eventuelt kan vente oss et snøfall.

- Etter hvert vil det falle snø ved fjellovergangene, men når det vil snø i lavlandet er veldig vanskelig å siakkurat nå. Det blir kaldt om natta framover med nattefrost i hele Sør-Norge, men det er alt jeg kan si, avslutter meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag