RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer vinteren

Foto: Stian Saur/Nordlys
Snøen har lagt seg i nord. Men i sør blir det sol og varmegrader i helgen.

Her kan du sjekke været hvor der du bor

Det er på tide å ta fram vinterklær. Resten av uka vil bli preget av grått vær og hvite snøflak i nord. Temperaturen vil krype nedover mot null.

- Sludd, snø og minusgrader vil prege innlandet i de norligste fylkene resten av uka. Pålandsvinden fører til at kyststrøkene vil få spredt nedbør, forteller meteorolog i StormGeo Kristen Myklebust Ravnedal til Nettavisen.

Se avisa Nordlys sine bilder av vinterværet i nord her

Ikke bare gråvær

Han understreker at det hvite landskapet først og fremst er forbeholdt Troms og Finnmark.

- Dette gjelder innlandsstrøkene og hovedsalig de to nordligste fylkene. Kystområdene vil få regn. Jeg kan også legge til at det kommer til å bli perioder med opphold. Det blir altså ikke bare grått og trist, fortsetter meteorologen.

Foruten snø i nord, vil det bli forholdsvis tørt i resten av landet med unntak av litt nedbør.

- I midten av landet vil det falle noe nedbør fram mot helga. Samtidig vil vi se at det kommer sludd og snø i fjellet, men lavlandet slipper unna med regn. Regn vil også prege Vestlandet i dag og i morgen, men ellers vil det bli tørt, fortsetter han.

Les også: varsellampene for dårlig luftkvalitet lyser igjen.

Nattefrost

Det ser ut som Sør-Norge slipper unna vinteren foreløpig.

- Østlandet vil få en bra helg i vente da den nord-østlige retningen på vinden gjør at området ligger i ly for uvær. Temperaturene i hele Sør-Norge vil ligge på mellom fem og ti grader, sier Ravnedal videre.

Meteorologen tør ikke si noe om når vi eventuelt kan vente oss et snøfall.

- Etter hvert vil det falle snø ved fjellovergangene, men når det vil snø i lavlandet er veldig vanskelig å siakkurat nå. Det blir kaldt om natta framover med nattefrost i hele Sør-Norge, men det er alt jeg kan si, avslutter meteorologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere