*Nettavisen* Nyheter.

Nå lever Syden-drømmen

Foto: Eirik Baardsen (Shutterstock/Nettavisen)

Snøkaos gjør at flere gjerne tar ferie nå. En tur til Gran Canaria får du helt ned i 600 kroner.

20.01.09 19:00

- Vi har stor pågang i disse vinterdagene. Den siste uken har vi solgt 40 prosent flere plasser med utreise nå i januar, februar og mars enn samme tid i fjor, og 2008 var et rekordår, sier Helen Begby i Apollo til Nettavisen.

- Mange har nok startet året med å se at det er penger igjen i lommeboken. Nå ønsker de å ligge på en solseng og ikke grave ut bilen fra snøkaoset hver morgen, forklarer hun.

Kanariøyene og Egypt
Kanariøyene og Egypt er vinterfavoritter hos Apollo og det er først og fremst nære vinterreisemål som det selges mye av nå i januar. Dette er reisemål som passer perfekt for en ukes ferie, mener informasjonssjefen.

Været og billige priser gjør at flere fristes av en ukes ferie i løpet av den nærmeste måneden. Men nå kan det bli kamp om de siste ledige plassene.

- Januar er en måned da det ofte er mange ledige plasser og gode tilbud, men nå blir det fort fullt.

l helgen er det fullt fra Oslo, men det finnes strøplasser fra distriktene. Første ledige vi har fra Oslo blir Lanzarote 30. januar eller Tenerife 1. februar. Hit kan du få en uke uspesifisert for 1998 kroner, reklamerer Begby.

Gambia-tips
- Det voldsomme snøværet bidar til at reisefeberen er tilstede for fullt, og pågangen på telefon og nett er upåklagelig, sier Ving-sjef Christian Grønli.

Skal man være garantert sol og sommer er det Kanariøyene som gjelder, mener han. - Eller hvorfor ikke Gambia, bare 2 timers flytur lenger enn Gran Canaria.

Grønli anbefaler Vings egne restplasser for de aller beste tilbudene rett før avreise.

600 kroner
Et søk på Solfaktor.no viser at prisene kan falle helt ned til 600 kroner for en uke i Syden. Da er det Star Tour som flyr deg til Gran Canaria fra Molde på onsdag.

Det er også flere flyturer sydover til langt under tusenlappen.

Et enkelt søk på nettsidene til Norwegian og SAS Norge gir også grunn til optimisme. En tur til Algarve på lørdag, med retur etter en uke, koster ikke mer enn 1300 kroner med Norwegian. Samme selskap flyr også fra Oslo til Dubai, men her er prisene over det dobbelte av turene til Portugal.

SAS reklamerer både med turer både til Gran Canaria og Roma. Med hotell en uke så kommer prisen opp mot 4000 på den spanske ferieøya.

Lavsesong betyr også billigere hotellutgifter for de som vil ordne reisen selv. I tillegg har prisen på et hotellrom falt betydelig i en rekke storbyer.

Billigere hotell
En oversikt fra Hotels.com viser at fra januar i fjor til januar i år er prisen på overnatting redusert med 7 til 16 prosent i byer som Nice og Barcelona. Da er det også justert for den kraftige prisøkningen på euro i samme periode.

Tunisia og Tyrkia ser ut til å bli av de rimeligste ferielandene til sommeren, men allerede nå kan de hjelpe på feriebudsjettet.

- Euroen har styrket seg mot norske kroner, og dette er land som ligger utenfor eurosonen. Dette er land som alltid har kommet godt ut, men i år er det kanskje enda tydeligere. Her er det også vesentlig billigere å oppholde seg, sier Christian Grønli i Ving til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.