Nå må sex-skandalene stanse

Leder Kari Austerheim Silde i KrF Rogaland forventer å få lagt enda en sexsak på bordet når hun i dag kommer på jobb. Fø rst da vil hun avgjøre om KrF-representanten skal bli ekskludert. – Nå må dette slutte, sier hun.

13.08.03 10:44

Dagen etter at Jan Birger Medhaug mistet plassen som fylkesordfører-kandidat i Rogaland KrF fikk KrF-leder Kari Austerheim Silde i Rogaland en ny sexsak i fanget. Tirsdag kveld så hun TV 2 avsløre at en lokalpolitiker i Rogaland er for seksuell handling mot den andre partens vilje.

Det er altså ikke snakk om voldtekt, men en mildere form for overgrep med en strafferamme på inntil 1 år. Det angivelige overgrepet på en kvinne skal ha skjedd for to år siden.

– Dette ser ikke ut som noen komplisert sak. Jeg regner med at den er ferdig etterforsket i løpet av noen dager. Vi vil blant annet foreta noen avhør i saken, sier politiadvokat Hans Vik ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Forundret og bekymret

- Jeg håper dette stopper nå. Jeg er selvfølgelig både forundret og bekymret over den situasjonen som media har tegnet for oss, sier Silde på spørsmål om hvordan hun reagerer på at en ny seksanmeldelse har rammet fylkespartiet.

I sommer har Silde fått en strøm av støtteerklæringer som følge av Medhaug-saken. Hun sier at det har vært en svært krevende periode som fylkesleder i partiet. Nå blir det trolig ny runde.

Krever informasjon

- Jeg forventer å bli ordentlig informert om denne saken av de lederne i det lokallaget denne personen tilhører. Etter dette får vi avvente å se hva vi skal gjøre. Dette er en sak som først og fremst gjelder et lokallag, og da har de ansvaret, sier Silde.

Silde ønsker ikke å si om fylkespartiet vil følge regelverket og utestenge medlemmet som er anmeldt.

- Vi har regelverk og vi forholder oss til det, men jeg foregriper ikke sakene. Nå får vi ta et steg av gangen.

Forsiktig

- Foreløpig er to personer anmeldt for seksuelle straffbare forhold, men ingen av disse personene er verken siktet eller tiltalt. Hvem som helst kan anmelde noen for hva som helst. Er det riktig av dere da å eventuelt komme med reaksjoner overfor en person på grunnlag av en anmeldelse?

- Det er nettopp ut i fra at jeg vil være føre var at jeg er så forsiktig med uttalelsene mine, sier Silde.

- Medhaug er heller ikke mer enn anmeldt, og det er ikke sikkert denne saken vil bli videre etterforsket. Var det riktig å reagere slik dere gjorde på grunnlag av en anmeldelse?

- Denne saken ønsker jeg ikke å kommentere mer, sier Silde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.