RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STREIKER VIDERE: Totalt er nå 7849 lærere i streik. Sonderingene mellom KS og lærerorganisasjonene torsdag ga ingen resultater. Fredag fortsetter samtalene.
STREIKER VIDERE: Totalt er nå 7849 lærere i streik. Sonderingene mellom KS og lærerorganisasjonene torsdag ga ingen resultater. Fredag fortsetter samtalene. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Nå rammer lærerstreiken også de yngste elevene

Sist oppdatert:
Totalt er 7849 lærere i streik. Lærerorganisasjonene fortsetter samtalene med KS fredag.

OSLO (Nettavisen og NTB): Fredag fortsetter lærerorganisasjonene og KS samtalene i håp om å løse konflikten. Samtidig er streiken trappet opp og berører nå også de yngste elevene.

Nettavisen direkte: Følg utviklingen i lærerstreiken

Trapper opp

Utdanningsforbundet tok torsdag ut ytterligere 2263 medlemmer i streik, Skolenes landsforbund tok ut ytterligere 79 medlemmer fra onsdag, mens Norsk Lektorlag tar ut 31 medlemmer i streik fra i dag, fredag 22. august.

Totalt er det nå meldt plasstratredelse for 7849 ansatte, ifølge oversikten fra KS.

Slik fordeler de streikende medlemmene seg på lærerorganisasjonene:

Utdanningsforbundet: 7726

Skolenes landsforbund: 86

Musikernes fellesorganisasjon: 6

Norsk Lektorlag: 31

Full oversikt over hvilke fylker og kommuner som er rammet finner du her

Lærerorganisasjonene og KS gikk hver til sitt torsdag ettermiddag, men var enige om at det fortsatt er mer å snakke om. Møtevirksomheten er preget av strengt hemmelighold – ingen andre enn de involverte vet hvilke muligheter som drøftes.

Uttaler seg ikke

- Partene er enige om ikke å uttale seg til mediene mens sonderingene pågår, uttalte kommunikasjonsrådgiver Marianne Fromreide i KS torsdag.

De fire lærerorganisasjonene møtte KS til det de kalte innledende sonderinger på Kommunenes Hus i Oslo torsdag klokken 13. Det er ifølge Kommunal Rapport grunn til å tro at partene vil forsøke å koble inn regjeringen på en eller annen måte, for å få hjelp til å finne en løsning. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ville torsdag ikke svare på om han har noe å tilby på disse konkrete punktene.

SPERRING: Hit, men ikke lenger slapp pressen da partene lukket seg inn på et møterom i KS-bygget i Oslo torsdag. Klokka 15 avsluttet de samtalene, uten resultat. Fredag møtes de igjen.

- Hvis vi har noe å gå på eller bidra med, så tar vi det med partene og ikke med pressen, sa Isaksen til NTB.

Lærerne nektet å akseptere arbeidstidsavtalen som ble tilbudt av KS under forhandlingene og meklingen på forsommeren. Den innebærer pålegg om mer bundet tid på skolen, større makt til rektor i forvaltningen av lærernes arbeidstid og dårligere ordninger for lærere som pålegges å ta vikartimer for kollegaer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere