*Nettavisen* Nyheter.

Nå returneres hun til Russland - her er reaksjonene

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Skuffelse og anerkjennelse preger reaksjonene på at Norges mest kjente papirløse flyktning kastes ut av landet.

24.01.11 13:50

Mandag 24. januar ble Madina Salamova, alias Maria Amelie, pågrepet da hun meldte seg hos Politiets utlendingsenhet. Den papirløse flyktningen, som i fjor kom med boka «Ulovlig norsk», ble senere på dagen uttransportert til Russland.

Les også: Maria Amelie er pågrepet

- Tapt sitt humanistiske ansikt

Maria Amelie-saken har engasjert mange, og nettavisenes kommentarspalter og sosiale medier flommet raskt over av kommentarer på returen.

«Kina brukte tanks. Norge bruker Aeroflot for å fjerne en uønsket stemme»

Kommentar på Facebook

«Norge har tapt sitt humanistiske ansikt i dag. Nyhetskanaler verden over vil bli kjent med det den norske regjering har søkt oppnå ved å deportere de papirløses stemme. Kina brukte tanks. Norge bruker Aeroflot for å fjerne en uønsket stemme, skriver Hilde på Facebook-siden «Sett Maria Amelie fri».

«Så tok jeg feil - da jeg igår likevel begynte å tro at norske myndigheter skulle ta til vettet», skriver Roald samme sted.

- Bra at reglene følges
Men folket er altså splittet i sitt syn på saken.

«Regjeringa har gjort en bra jobb med dette, selv om utfallet "suger"»

Nettavisen-leser

«Håper dette blir en vekker til andre "papirløse" som har fått endelig avslag. Håper de skjønner hva de påfører barna sine», skriver en av Nettavisens lesere under signaturen «Undrende».

«Det er bra at reglene følges... men det er synd når noen som er etablerte i det norske samfunnet må bryte opp livet sitt på denne måten. Dog er det bare slik det er i dagens samfunns. Regjeringa har gjort en bra jobb med dette, selv om utfallet "suger"... Glad jeg slipper å ta avgjørelser som dette...», skriver signaturen «Aco201» til Nettavisen.

Signaturen «Egil» mener også at norske myndigheter har gjort jobben sin:

«Dette er som det skal være. Denne unge damen kan ikke behandles annerledes enn andre, og slettes ikke med begrunnelse at hun er utdannet og kan sysselsettes i vanlig jobb. Det skulle tatt seg ut, etter flere år ulovlig i landet. Send henne hjem, og så kan hun følge gjeldende prosedyrer, så går dette sin normale gang», skriver han.

Hva mener du om Maria Amelie-saken og returen til Russland? Si din mening i kommentarfeltet under.

- Det er sånn det skal være
Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, mener det er uproblematisk at Madina Salamova sendes ut av landet.

- Det er sånn det skal være. Hun har fått avslag på søknaden om asyl, og har ikke krav for oppholdstillatelse, sier Amundsen til TV 2.

Madina Salamova kan slippe å bli ilagt innreiseforbud for en lengre periode og kan komme raskt tilbake som arbeidsinnvandrer. Frps talsmann håper likevel regjeringen ikke endrer loven for Maria Amelies skyld.

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry fra SV sier dette til TV 2 om at Madina Salamova sendes ut av landet.

- Dagen i dag vil bli en tung dag, men engasjementet som er vist i saken til Mara Amelie vil ende med en mer raus politikk når det gjelder asyl, innvandring og integrering, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.