Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal NSB låne ut biler i Oslo

NSB lanserer nytt transporttilbud.

OSLO (Nettavisen): NSB og danske GreenMobility lanserte torsdag bildelingstjenesten Din Bybil i Oslo. Ved å ha mobilappen og betale fem kroner i minuttet eller 749 kroner dagen kan du låne én av 250 elbiler og kjøre hvor som helst. Når du er ferdig, kan du sette bilen på en hvilken som helst offentlig parkeringsplass.

- Dette kan også være aktuelt i andre byer, men foreløpig omfatter det bare Oslo, sier daglig leder Espen Dyb Løvold i Din Bybil til Nettavisen.

Det er fortsatt transport på jernbane som er hovedvirksomheten til NSB, men i tillegg til tog og Nettbuss-bussene, tilbyr konsernet nå også biltransport gjennom selskapet NSB Bybil AS og en franchiseavtale med GreenMobility.

- Færre fossilbiler

Espen Dyb Løvold sier selskapet håper å gi et positivt miljøbidrag i Oslo, som er Europas miljøhovedstad i 2019. Bilene som benyttes i bildelingstjenesten er Renault Zoe.

- Vi vil gjøre det enklere for folk å kvitte seg med bilen, og heller kombinere kollektivtransport med Din Bybil når du trenger det. Hvis vi lykkes, blir det færre fossilbiler og bedre plass i byen vår, sier Løvold.

Parkering inkludert

Parkering, strøm og forsikring er inkludert i prisen, opplyser NSB. Parkeringssonen dekker Ring 3 og litt mer. Innenfor sonen kan brukerne parkere på alle offentlige parkeringsplasser som ikke har tidsbegrensning, også beboerparkering og på NSBs «Hotspot»-parkeringsplasser. Dette er reserverte parkeringsplasser med lademuligheter og ligger blant annet i Vika, Nydalen, Schweigaardsgate og Byporten. «Hotspot»-parkeringsplassene er dedikerte plasser for bybilen, men det er altså ikke nødvendig å forlate bilen på en slik plass når du er ferdig.

- Vi håper etter hvert å utvide parkeringssonen, sier Løvold til Nettavisen.

- Skal NSB tjene penger på denne satsingen?

- Ikke i år, men vi håper å gå i pluss i 2020.

10 ansatte

Løvold forteller at driften av bildelingstjenesten nå i starten omfatter seks fulltidsansatte og fire på deltid.

- Din Bybil er en viktig brikke i NSB-konsernets satsing på å tilby kundene reiser hele veien fra dør til dør, ikke bare til og fra stasjonen eller holdeplassen, sier Synne Homble, konserndirektør for Mobilitet og Reiseliv i NSB-konsernet, ifølge en pressemelding.

Les også

Dårligst punktlighet for tog på mange år

Kommentarer til denne saken