RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Valla-bøddelen granske Adecco

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hardt pressede Adecco redegjorde om sykehjemssaken.

Bemanningsselskapet Adecco kalte torsdag inn til pressekonferanse for å redegjøre om sykehjemssaken.

- Det er en pinlig og flau situasjon selskapet har kommet i, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen.

- Vil komme med sterk og oppriktig beklagelse til alle de som er blitt berørt, samarbeidspartnere, kunder, ansatte, sier Øwre-Johnsen.

Han sier også at alle nå skal få tarifflønn og at Wiersholm-advokat Jan Fougner, som også gransket saken med Gerd Liv Valla og Ingunn Yssen, skal lede Adeccos eksterne granskning.

Jan Fougner var sentral i den mye omtalte granskningen av tidligere LO-leder Gerd Liv Valla. Rapporten Fougner-utvalget leverte LO-styret var så drepende at Valla måtte gå. Den kjente granskeren konkluderte med at Valla hadde mobbet sin ansatt Ingunn Yssen. Valla ble karakterisert som «truende» og med «mangel på empati».

- Vi har over 7.000 medarbeidere i jobb og 600 faste ansatte. Helse utgjør ti prosent av virksomheten. Sykehjem fem prosent, sier konsernsjefen.

- Mitt mandat er å snu hver stein og å finne ut om feilene er enkeltstående eller resultat av bevisste valg gjort av den norske toppledelsen, sier Fougner.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Adecco Berserk

Les Olaf Thommessens kommentar: Adecco-ligaen

Les Haakon Schrøders kommentar: Blodtåken rundt Adecco

Politietterforskning
Politiet etterforsker Adecco for brudd på arbeidsmiljøloven etter avsløringer om ulovlige forhold for ansatte blant annet på Ammerudlunden sykehjem og Midtåsen sykehjem i Oslo.

NRK har avslørt en drift der ansatte blant annet jobbet 84 timer i uken uten overtid og brukte bomberom som overnattingssted.

I kjølvannet av avsløringene er en rekke andre sykehjem som drives av Adecco satt under lupen.

- Alle skal bort
Før pressekonferansen torsdag sa konsernsjef for Adecco-gruppen i Sveits, Patrick De Maeseneire, at toppledelsen ikke var kjent med problemene i Norge. Ifølge NRK sa han også at de som er involvert og visste om det vil få sparken.

- Toppledelsen kjente ikke til disse forholdene. De som var involvert og visste om det får sparken, sier konsernsjef Patrick De Maeseneire til NRK.

Her kan du selv høre konsernsjefens uttalelser (NB - du må registrere med e-post)

Pressesjefen til Adecco virker imidlertid å være uenig med sin egen sjef. Til Dagbladet sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor i Sveits følgende:

- Den ansvarlige personen for dette selskapet har allerede trukket seg med umiddelbar effekt fra sin stilling.

Oslo politidistrikt etterforsker Adecco for brudd på arbeidsmiljøloven etter avsløringene. Flere sykehjem som driftes av Adecco har blitt undersøkt. Disse undersøkelsene har avslørt brudd på arbeidsmiljøet også andre steder. Av den årsak gikk direktør for Adecco Helse AS av sist uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere