RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skryter Franck av Snarøya

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Først hamret han løs på Snarøya-fruene. Nå skryter han stedet opp i skyene. Les hva Daniel Franck egentlig ville med kritikken sin.

- Jeg ønsket å ta opp et generelt vestkantproblem, sier Daniel Franck.

Etter det nakne intervjuet i magasinet Henne har snowboard-kjendisen sett med forundring hvordan kvinnene på Snarøya har gått i spinn etter kritikken.

Der kritiserte han Snarøya-mødre som er mer interessert i å sitte hjemme og drikke på dagtid, enn å passe på barna sine.

Ømt punkt
- Man trenger ikke pirke lenge i et betent sår før det begynner å svi, sier Daniel Franck til Nettavisen etter rabalderet. 33-åringen, som selv bor på Snarøya, mener at uttalelsene hans må ha truffet et ømt punkt.

- Jeg ble litt overrasket over alle reaksjonene. Det var ingen bevisst tanke fra min side å skape en slik debatt. Plutselig dreide det seg veldig mye om Snarøya, mens jeg ønsket å ta opp et generelt vestkantfenomen, presiserer han overfor Nettavisen.

- Snarøya fikk unødig pepper
Han synes det er dumt at folk på Snarøya ble hengt ut:

- Jeg vil ikke unnskylde meg, men synes folk på Snarøya har fått unødig mye pepper etter dette intervjuet, som fikk en litt annen vinkling enn han hadde tenkt.

- Stor tro på stedet
Selv er snowboardstjernen positiv til lokalmiljøet:

- Det er flott å bo på Snarøya! Det blir som å bo på en bygd, hvor mye er «gjennomsiktig». Jeg kjenner mange ivrige, positive foreldre og synes skolemiljøet er godt. Jeg har jo valgt å bo her fordi jeg har stor tro på dette stedet.

- Snarøya er ikke så ille som andre steder på vestkanten fordi det er så mange innflyttere her, tror Franck - som sier hans barn ikke blir utsatt for noe press hva gjelder klær/ting.

Må tåle kritiske spørsmål
Men Franck mener beboerne må tåle kritiske spørsmål.

- Vi har godt av å stoppe opp og tenke oss om. «Fulle hjemmemødre» er blitt blåst opp - mens mitt hovedanliggende var å se nærmere på (mis)bruken av au pairer, sier han.

- Det er en viss viktighet i det jeg tar opp. Fordi jeg er kjent for å uttale meg direkte i det offentlige rom, blir det fort litt rabalder. Men på den annen side, du må snakke litt i store bokstaver for å bli hørt og få frem viktige poeng. Egentlig er det rart at ikke flere bryr seg, sier han.

Misliker au pair-bruk
-Stadig mer velstand på vestkanten gir nye utfordringer. For meg blir det helt feil når jeg ser au pairer som lufter setteren i den ene hånden, holder bæreposer i den andre, henter/bringer, lager mat, vasker hus... Hvilke rettigheter har de unge jentene, spør innflytteren.

- Er de i ferd med å bli vår nye «tjenerstall»? Og hvordan påvirkes våre barn av at foreldre kjøper seg fri fra samvær med dem for å kunne gjøre masse ting på egen hånd. Jeg bare spør, jeg. Og ser at for en del er det til stor hjelp med avlastning i hverdagen - men det får da være grenser, sier Franck.

- Er det rart konsekvensene blir ville fester og dop? Jeg prøver ikke å krydre min egen historie med løgner. Men jeg snakker ut fra mitt ståsted, forteller hva jeg observerer og undrer meg over.

Saken fortsetter nedenfor.

Selvhøytidelige
Franck håper noen av husmødrene som føler seg tråkket på, kan ta seg selv litt mindre selvhøytidelig:

- Let it go! Delta heller i debatten med innspill. Det blir helt latterlig å be meg flytte, slik enkelte har ytret, mener han.

Franck mener inntrykket som er gitt av ham er feil:

- Jeg er ingen ond person. Jeg er heller ingen perfekt forelder, men jeg er opptatt av barnas oppvekst og på hvilke måter vi tar oss av dem, sier han.

Så legger han til:

- Jeg har også nok selvtillit og selvinnsikt til å ikke ta meg nær av kritikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere