RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå slipper kulda

Sist oppdatert:
Fra fredag er mildværet tilbake i Norge. Men det betyr ikke nødvendigvis godvær.

Kulden er i ferd med å miste det iskalde grepet den har hatt på Skandinavia de siste dagene. Fra fredag stiger temperaturene i hele landet, særlig i Sør-Norge, og om natten. Stavanger kan vente seg opp i åtte plussgrader i løpet av fredagen, melder Storm Weather Center.

Et lavtrykk over Øst-Finnmark har gitt gråvær og noe snø over landsdelen. Vestlandet, og kystrøkene fra Vest-Finnmark til Helgeland har perioder med snøbyger. Midt- og Sør-Norge har hatt nydelig vær torsdag, men mot kvelden trekker skyer og snøbyger inn fra sør.

Sjekk været der du er på Nettavisens værsider

Advarer bilister
Fredag vil et lavtrykk i vest sørge for kuling på Vestlandet. Sør for Stad og Dovre får et sørlig vindfelt med nedbør og gråvær. Østafjells og Rogaland får forbigående lettere vær midt på dagen. Pålandsvind sørger for snøbyger fra Nordland og nordover til og med Vest-Finnmark.

Det fineste fredagsværet får Midt-Norge, Øst-Finnmark og Finnmarksvidda. Her blir det oppholdsvær og sol.

Værskifte gjør at det kan bli vanskelige kjøreforhold i hele Sør-Norge. Her vil nedbøren starte som snø og gå over til regn når temperaturene stiger. Dermed blir det sludd og regn på veiene i lavereliggende strøk. I høyfjellet blir det sørøstlig kuling. Noe som kan skape problemer på enkelte fjelloverganger. Også i Vest-Finnmark og Troms kan snøbyger og kraftig vind skape problemer.

Sol og regn
Også gjennom helgen fram til tirsdag er det spådd sønnavind og mildvær over hele landet. Et lavtrykk blir liggende over De britiske øyer i denne perioden. Men det betyr ikke nødvendigvis finvær. På Sør- og Østlandet blir det gråvær og regn. Mildværet gjør at snøgrensen kryper oppover i fjellet. Litt mindre gråvær blir det på Vestlandet, men heller ikke her kan man regne med noe sol.

Midt-Norge og Nord-Norge derimot, får vårvær. Troms og Finnmark blir derimot preget av et lite lavtrykk som gir kald vind og snøbyger.

For mer detaljer...
Longyearbyen fredag: Varierende skydekke og mulighet for noen snøbyger først på dagen, etter hvert lettere vær. Bris mellom nord og øst, utsatte steder opp i liten kuling 12 m/s. Kaldt.

Finnmark fredag: Varierende skydekke og snøbyger i ytre strøk av Vest-Finnmark, ellers opphold og lange perioder med sol. Nordvest- til vestlig opp i stiv kuling 15 m/s på kysten, utsatte steder kortvarig opp i sterk kuling 20 m/s. Fortsatt kaldt.

Troms fredag: Varierende skydekke og snøbyger i ytre strøk, i indre strøk stort sett opphold gløtt av sol. Nordvest- til vestlig opp i stiv kuling 15 m/s på kysten, utsatte steder kortvarig opp i sterk kuling 20 m/s, avtakende vind utover dagen, først i Sør-Troms. Fortsatt kaldt.

Nordland fredag: Varierende skydekke og snøbyger i ytre strøk første del av dagen, men utover dagen gradvis lettere vær sør for Salten. Nordvest- til vestlig opp liten kuling 12 m/s på kysten av Lofoten og Vesterålen om morgen, ellers sørøstlig bris. Gradvis litt stigende temperaturer.

Trøndelag, Møre og Romsdal fredag: Noen snøbyger på kysten om morgenen, ellers opphold og sol. Utover ettermiddagen tilskyende i sørlige områder. Bris omkring sør, stiv kuling 15 m/s i høyfjellet. Stigende temperaturer.

Vestlandet fredag: For det meste skyet og spredt snø, som utover dagen går over til regn og sludd i lavlandet. Forbigående lettere vær midt på dagen, kan hende gløtt av sol lengst sør. Sør- til sørøstlig liten kuling 12 m/s på kysten, økende til stiv kuling 15 m/s til kvelden, også i høyfjellet. Stigende temperaturer, særlig i Rogaland.

Agder og Telemark fredag: Skyet til halvskyet, spredt snø om morgenen, som går over til regn og sludd under 3-500 m. Forbigående lettere vær midt på dagen, gløtt av sol. Utover ettermiddagen nedbør igjen. Sør- til sørøstlig liten kuling 12 m/s på kysten, økende til stiv kuling 15 m/s lengst vest til kvelden. Stigende temperaturer.

Østlandet fredag: Skyet til halvskyet, mulighet for perioder med litt spredt snø. Forbigående lettere vær fra midt på dagen, gløtt av sol, mot kvelden spredt nedbør igjen, i lavlandet i ytre strøk trolig som spredt sludd eller regn. Sør- til sørøstlig bris, økende opp i liten kuling 12 m/s på kysten mot kvelden. Stigende temperaturer.

Fjelltraktene i Sør-Norge fredag: Varierende skydekke, perioder med snø, forbigående lettere vær lengst sør til kvelden. Sør- til sørøstlig liten kuling 12 m/s, økende til stiv kuling 15 m/s utsatte steder i høyfjellet mot kvelden. Stigende temperaturer.

Norge, varsel for Oslo fredag: For det meste skyet, mulighet for perioder med litt spredt snø. Forbigående lettere vær fra midt på dagen, mot kvelden spredt nedbør igjen, i lavlandet i ytre strøk trolig som spredt sludd eller regn. Sør- til sørøstlig bris, økende opp i kuling mot kvelden. Mildere, 2 grader midt på dagen.

Langtidsvarsel lørdag til tirsdag
Nord-Norge lørdag: Snøbyger i ytre strøk av Troms og Vest-Finnmark, ellers opphold og sol. Vestlig liten kuling utsatte steder i Troms og Finnmark, i Nordland sørøstlig bris. Stort sett uendret temperatur i Troms og Finnmark, lenger sør mildere, særlig på natten.

Nord-Norge søndag - tirsdag: Lange perioder med opphold og sol i ytre strøk, men søndag og mandag trolig forbigående litt reng eller sludd. Grensetraktene og Øst-Finnmark må regne med mer skyer og perioder med snø. Sør-til sørøstlig bris, i Finnmark perioder med østlig kuling. Mildere, minst i Øst-Finnmark.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal lørdag: Skyet og litt regn sør for Stad, snø over 4-600 m. Nord for Stad opphold og sol, men mer skyet utover dagen. Sør- til sørøstlig liten til stiv kuling 12-15 m/s på kysten. Litt mildere.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal søndag-tirsdag: Perioder med spredt regn og regnbyger sør for Stad, men trolig mye skyet oppholdsvær nord for Rogaland. Nord for Stad stort sett opphold og perioder med sol. Sørøstlig bris, perioder med kuling utsatte steder på kysten og i fjellet sør for Stad og Dovre. Gradvis mildere.

Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge lørdag: Skyet og regn, i innlandet snø som går over til sludd og regn. I fjellet snø over 4-700 m. Trolig lettere på Sørlandet til kvelden. Bris omkring sør. Stigende temperaturer.

Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge søndag - tirsdag: Perioder med regn og regnbyger, snø over 7-900 m. Sørøstlig bris. Mildt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere