*Nettavisen* Nyheter.

Nå tillates innendørsrøyking

Foto: Erik Holsvik/Rogalands Avis

Arbeidstilsynet godtar røykeboksen på Stavanger lufthavn, Sola.

14.10.10 14:20

Rogalands Avis skrev 10. august at helsesjef Egil Bjørløw mente røykeboksen for ansatte ved Stavanger lufthavn, Sola var i strid med røykelovens bestemmelser. Stridskjernen var om røykfrisystemet var plassert i en kantine eller ei. Avinor hevdet at rommet ikke var et bespisningsrom – men et oppholdsrom.

I Arbeidstilsynet tilsynsrapport heter det at det ikke kjentes røyk eller dårlig luft fra røykeboksene, og at luften i boksene var røyk- og luktfri da inspeksjon ble gjennomført straks røykerne hadde forlatt boksen. Arbeidstilsynet anser saken som avsluttet, og kjøper dermed Avinors argumenter om rommets bruksformål.

– Anbefales
Aksepten for innendørsrøykingen gleder sikkerhetskontrollør André Torbergsen i Securitas.

– Dette fungerer ekstremt bra. Det er bedre luftkvalitet i røykeboksen enn utenfor, sier Torbergsen i Securitas til Rogalands Avis.

Kommersiell sjef Ina Eldøy i Avinor har utelukkende gode erfaringer med røykeburet.

– Dette kan jeg trygt anbefale andre virksomheter å ta i bruk, sier Eldøy.

Stort røykeboksmarked
Ifølge nordisk sjef Peter Ingwaldson hos leverandøren av «Smoke Free Systems» har allerede et par hundre kunder i Norge tatt systemet i bruk siden lanseringen på slutten av 1990-tallet.

På kundelisten er Avinor, SAS, NSB, Kriminalomsorgen, Frostating lagmannsrett i Trondheim og en rekke andre virksomheter i offentlig og privat virksomhet.

– Før røyken rekker å spre seg, fanger vi røyken ved kilden ved hjelp av en viftemotor som drar den gjennom en filterpakke. I prinsippet står vi igjen med 100 prosent ren luft, forklarer Ingwaldson.

Virksomheten er etablert i 13 land, og Smoke Free Systems’ moderforetak omsetter årlig for cirka 175 millioner kroner, opplyser Ingwaldson, som understreker at de forholder seg strengt til det norske lovverket.

Les flere saker på Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag