RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nabo lå død i 8 måneder

Sist oppdatert:
I februar meldte Lora Kolev om dårlig lukt fra naboens leilighet, men først i november tok namsmannen og borettslaget affære.

Den 49 år gamle mannen som bodde i leiligheten, fikk varsel om utkastelse i juni, men da hadde han etter politiets mening ligget død siden januar eller februar.

Denne uken ble han funnet død i leiligheten - minst åtte måneder etter at dødsfallet inntraff, melder VG.

Varslet om stank
- Vi varslet huseier i februar på grunn av vond lukt. De kom og sjekket, men fant ut at det ikke luktet noe, sier Lora Kolev (28) til avisen. Hun bor vegg i vegg med avdøde.

Også en annen kvinne i borettslaget bekrefter at hun ringte huseier Bergen Bolig og Byfornyelse (BBB) i februar og varslet om bekymring og vond lukt. Henvendelsene er ikke registrert i selskapet.

Ikke kriminelt
Onsdag denne uken ble det groteske forholdet oppdaget, da namsmannen i Bergen sammen med BBB boret opp låsen i leiligheten. Avdøde, som opprinnelig er fra Irak, har bodd i Norge i minst ti år. Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

- Dette er en svært trist sak. Imidlertid fikk vi en varsling i mai om at ingen hadde sett ham. Vi rykket da straks ut, slik rutinen vår er. Vi fikk da opplyst av naboer at mannen ofte var på lange opphold utenlands. Det ble også sjekket, men ikke funnet lukt, sier assisterende direktør Bjarte Høysæter i Bergen Bolig og Byfornyelse til VG. Han mener at selskapet har gode rutiner for slike saker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere