RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nabo-sjikane på husvegg

Sist oppdatert:
Selveste ordføreren griper nå inn for å fjerne skjellsordene fra den private husveggen.

Hoppestadveien i Skien har en husvegg der grovt sjikanerende, kjønnsrelaterte ord om en navngitt person er slått opp på store plakater.

Etter klager fra foreldre i området, har ordføreren i Skien nå grepet inn for å få fjernet skjellsordene.

- Vi har fått masse klager fra foreldre som synes det er for galt at barna deres ser disse ordene. Jeg synes også det er for galt, sier ordfører Rolf Erling Andersen i Skien kommune til TV 2 Nettavisen.

Kommunen har nå satt i gang en prosess for å finne ut hvilken hjemmel de har i lovverket for å kunne fjerne skjellsordene. Plan- og bygningsloven, samt loven om ytringsfrihet, er aktuelle å ta hensyn til.

- Det er en komplisert sak, fordi vi beveger oss på et område som har med ytringsfrihet å gjøre. Vi må finne ut hva som er lov og ikke, forteller Andersen.

Vedkommende som er navngitt i sjikanen, bor like ved den aktuelle husveggen. Han synes det er sårende å ha slike ord på en vegg.

- Det jeg stiller spørsmål ved, er hvorfor ordene har stått på veggen i tre år, uten at noen har reagert. Husveggen er utenfor mitt område, så jeg har ikke myndighet til å gjøre noe med dem, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ordfører Andersen er ikke interessert i å finne ut hvem som har skrevet ordene:

- Det vi er interessert i er å finne ut hvordan vi kan fjerne dem.

Eiendommen på Fossum har i årevis vært et konflikttema for Skien kommune. Ingjar Aksnes nekter for at huset er hans, og Fossum idrettsforening har flere ganger klaget på tilstanden på tomta. Kommunen satte i gang tvangsrydding både i 1994 og 2003.

- Husveggen ligger utenfor mitt område. Jeg kommer ikke til å gjøre noe for å fjerne ordene, det får naboene ta seg av, sier Aksnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere