RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboer hørte krangling

Sist oppdatert:
Naboer har forklart til politiet at de hørte krangling mellom far og datter i dagene før drapet i en blokkleilighet på Furuset søndag kveld.

Politiet i Oslo har ennå ikke avhørt den 42 år gamle mannen som søndag kveld drepte sin 18 år gamle datter. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble kvinnen kvalt.

- Det er for tidlig å spekulere på årsaken til drapet. Etterforskningen som nå skal finne sted vil forhåpentlig avdekke hva som har skjedd og motivet for dette. Men det er ingenting som foreløpig tilsier at dette er et såkalt æresdrap, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i en pressemelding.

Den 42 år gamle mannen vil bli avhørt tirsdag. Da blir han også fremstilt for varetektsfengsling.

Mannen kom som kvoteflyktning fra Iran til Norge i 1990. Hans da fire år gamle datter bodde hos besteforeldrene i Iran. Da de døde, kom datteren til Norge og ble gjenforent med faren. Ifølge TV 2 Nyhetene skal datteren ha mistrivdes i Norge. I dagene før drapet hørte naboer krangling mellom far og datter.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen sier til TV 2 Nettavisen at mannen er ukjent for norsk politi, og at han ikke er straffet for noe tidligere.

Meldte seg selv
Politiet i Oslo ble kjent med drapet først da mannen meldte seg på Sentrum politistasjon og fortalte om drapet. Det var ingen vitner til drapet.

- Vi reiste opp dit og så at hans historie stemte. Mannen er nå siktet i saken, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Den 18 år gamle jenta ble obdusert mandag. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun døde av kvelning.

- Søt og hyggelig kvinne
En 33 år gammel kvinne fra Iran, som bor i samme blokk som drapsofferet, sier hun er forferdet over drapet.

- Jeg er forskrekket. Jeg pratet med kvinnen for bare to dager siden. Hun var søt og hyggelig, sier nabokvinnen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge naboen snakket 18-åringen persisk.

- Hun virket deprimert, sier 33-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere