Nær drept for et glass Rivotril

Ungdommer slo naboen i hodet med balltre - så hardt at balltreet knakk.

04.01.07 11:34

(iBergen.no): Det var natt til 4. mars 2006 at to unge menn, nå 18 og 23 år gamle, var på en fest hos sistnevnte på Bømlo i Sunnhordland. Etter å ha drukket store mengder alkohol, fikk de lyst på narkotiske tabletter og kom på at 23-åringens nabo, en 30 år gammel mann, hadde fått skrevet ut Rivotril-tabletter av legen.

De to skjulte ansiktene med en istykkerrevet strømpebukse, og tok seg inn til 30-åringen ved å knuse døren, skriver avisen Sunnhordland.

Vel inne, slo de 30-åringen i svime med brekkjern og balltre, så hardt at balltreet knakk i to. Etterpå slo og sparket de den blødende mannen mens han lå bevisstløs på gulvet.

Utbyttet av det grove ranet ble 30 Rivotril-tabletter.

Nå er de to mennene dømt til to års fengsel for det brutale tablettranet. For 18-åringen ble det ene året gjort betinget, fordi han kun var 17 år da ranet skjedde.

– Et rått og brutalt ran som like gjerne kunne ha endt med drap, skriver Sunnhordland tingrett i den knusende dommen.

De to dømte må også ut med drøye 46.000 kroner i erstatning til sitt offer. 30-åringen bor ifølge avisen fortsatt vegg i vegg med 23-åringen, og har valgt å ha et tilnærmet normalt forhold til sin nabo. Ifølge bistandsadvokat Kjell Petter Neset ser 30-åringen på det hele som et uforståelig utslag av galskap i forbindelse med rus.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.