*Nettavisen* Nyheter.

Naken kvinne trodde hun var voldtatt

Kvinnen husket ingenting da hun våknet naken i båten etter Rune Rudberg-konserten. Men retten trodde ikke på at hun var blitt voldtatt.

25.04.07 11:35

(iBergen.no) : Dermed slapp den tiltalte mannen i 40-årene straff for voldtekt. Aktor i saken, politiadvokat Kjetil Kvalvik, la ned påstand om åtte måneders fengsel for mannen, til tross for at det verken fantes DNA-bevis eller at kvinnen kunne huske å ha blitt voldtatt, skriver Haugesunds Avis.

Episoden skal ha funnet sted etter at kvinnen hadde vært på en konsert med Rune Rudberg i Etne, sør i Hordaland. Der ble hun dårlig, og fikk mannen til å kjøre henne over fjorden med båt. Kvinnen var full og sovnet i båten, og hevder hun ikke husker noe før hun våknet naken i sengen.

I Sunnhordland tingrett erkjente derimot mannen at han la seg ved siden av kvinnen i sengen da hun ikke ville gå ut av båten. Mannen fortalte at han da befølte henne på brystene og kjønnsorganet, og ble derfor dømt til betinget fengsel i 30 dager. Men noen voldtekt har det aldri vært snakk om, mener retten.

– Retten kan ikke se at det på noen som helst måte er ført tilstrekkelig bevis for at det foreligger seksuell omgang, heter det i dommen, og tingretten mener 30 dagers betinget fengsel er tilstrekkelig straffereaksjon.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.