*Nettavisen* Nyheter.

Naken mann på t-banen

Tatt uten en tråd mens han var på vei mot sentrum. Sjekk politiloggen her.

08.03.07 11:06

(iOslo.no) Noen saker fra Oslo politidistrikt det siste døgnet.

Varslet om naken mann ved t-banestasjon
Like etter klokka 06 torsdag morgen fikk politiet melding om at en mann hadde kledd seg naken inne i venteskuret på Holmen t-banestasjon. Litt senere så melderen at mannen gikk in på en t-bane som kjørte i retning sentrum. Politiet varslet Oslo sporveier, som holdt igjen togsettet på neste stasjon. Der sto politiet og ventet, og de kunne ta hånd om en 56 år gammel mann.

Varslet om trafikkfarlig hull i veibanen
Litt før klokka 18.30 onsdag ettermiddag meldte en bilist fra om et større hull i veibanen ved Bestum. Innringeren mente hullet kunne være til fare for bilister og andre, og politipatruljen som kom til stedet var av samme oppfatning. Kort tid senere ble riktige instanser varslet, og hullet ble deretter fylt igjen.

Anmeldt for bedrageriforsøk
Klokka 18.28 ble politiet tilkalt til en elektroforretning i Torggata, der en 27 år gammel mann var tatt hånd om av vektere på grunn av mistanke om nasking. 27-åringen hadde på seg seks tilgodelapper fra ulike butikker som man mistenkte at han ikke hadde tilegnet seg på lovlig vis. Politiet som kom til stedet fant ut at mannen hadde vært innom samme forretning dagen før. Han skal da ha stått ved kassen med en vare, men idet betjeningen snudde seg vekk, klarte 27-åringen å avmagnetisere varen. Deretter skal han ha sagt at varen var en gave, og bedt om å få en tilgodelapp. Det er uvisst om de seks tilgodelappene som vekterne fant, var tilegnet på samme måte. Politiet bortviste 27-åringen, og vil anmelde forholdet som forsøk på bedrageri.

Tatt med stjålne knekkebrød
Like før klokka 20 onsdag kveld ble politiet tilkalt til en storkiosk i Smalgangen etter at en 28 år gammel mann skulle ha nasket i butikken. Politiet fant at mannen hadde forsøkt å ta en pakke knekkebrød. Forholdet vil bli anmeldt av kioskeieren.

Sovnet bak rattet i stjålet bil
Klokka 21.33 fikk politiet melding om at en bilist angivelig hadde sovnet bak rattet i et lyskryss i St. Halvardsgate. Ifølge melderen var føreren av bilen overstadig beruset, og politiet rykket ut til stedet. De fant raskt ut at den mistenkte kjørte en stjålet bil, og dermed bar det i arresten for den 45 år gamle mannen. Bilen han kjørte ble tauet bort, og eieren vil bli varslet.

Brann i søppelcontainer
Like før klokka 22.30 fikk politiet melding fra brannvesenet om brann i en søppelcontainer inne i et portrom. Ifølge brannvesenet brant det heftig i containeren, men da politiet noen minutter senere kom til stedet, var brannen under kontroll. Det ble ikke nødvendig å evakuere beboere.

Måtte montere tilbake stjålne bildeler
Litt før midnatt fikk politiet melding fra et observant vitne om at en mann lå på bakken og tilsynelatende skrudde løs deler fra en parkert Golf. Kort tid senere satte vedkommende seg inn i en ventende bil sammen med en annen mann, og de kjørte fra stedet. De to ble imidlertid stanset av en politipatrulje, og den ene mannen erkjente at han hadde skrudd løs deler fra Golfen. Politiet fraktet de to mennene tilbake til den parkerte bilen, og ventet på stedet inntil alle delene var montert tilbake på bilen. Forholdet vil bli anmeldt.

Hund varslet innbrudd i bil
Litt etter klokka 03.30 i natt ble en huseier vekket av hunden sin. Huseieren gikk da ned og ut for å undersøke, og oppdaget raskt at garasjedøra sto åpen og at uvedkommende hadde tatt seg inn i bilen som sto der. Det er foreløpig uvisst hva som er tatt fra bilen, men trolig har tyvene kommet seg unna med noen nøkler. Politipatruljen som kom til stedet kjørte rundt i nærområdet på utkikk etter mistenkelige personer, og en hundepatrulje ble tilkalt for å lete etter luktspor, men ingen er så langt pågrepet. Forholdet vil bli anmeldt.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.