RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nakenmodell tiltalt for sexanklager

Foto: Rune Johansen (ba.no)
Sist oppdatert:
Fikk stortingspolitiker til å gå i fakkeltog.

En kvinne (22) som i 2007 hevdet seg voldtatt i Bergen, er nå tiltalt for falsk forlaring.

Mandag startet rettssaken mot kvinnen, som er tiltalt for falsk voldtektsanklage mot tre menn på 28, 29 og 30 år.

- Jeg håper hun får en så streng straff som mulig fordi hun prøvde å få meg i fengsel. Å bli beskyldt for noe slikt er noe av det verste som kan skje et menneske, sier 30-åringen til Bergensavisen.

I retten fortalte kvinnen at hun jobber deltid som nakenmodell. Hun forklarte seg for lukkede dører, og hun nektet straffskyld og mente tiltalen var latterlig.

SV-topp gikk i fakkeltog
Kvinnen anmeldte to menn for å ha voldtatt henne i en hage ved Johanneskirketrappen i Bergen. Men etterforskningen viste ifølge påtalemyndigheten at hun hadde hatt frivillig sex med en helt annen mann, en 21 år gammel marinegast i den samme hagen. Hun skal ha endret forklaring etter at saken ble kjent.

Voldtektssaken skapte et stort engasjement for to år siden, og fikk blant annet SV-topp og stortingsrepresentant Ågot Valle til å gå i fakkeltog.

- Voldtekt og nesten-drap, sa SV-topp Valle da kvinneaktivister arrangerte fakkeltog der 22-åringen hevdet hun ble voldtatt i 2007.

- Føler meg ikke lurt
Agot Valle sier til Nettavisen at hun ikke angrer på at hun deltok på markeringen for to år siden.

- Når de arrangerer et fakkeltog i en slik situasjon, er det en gammel tradisjon i Bergen, og da er det i solidaritet med alle kvinner som blir voldtatt. Det er en reaksjon mot noe som er et alvorlig samfunnsproblem, og da ønsker jeg ikke å individualisere det, sier Valle.

Valle ønsker ikke å kommentere den pågående rettssaken.

- Det foregår en rettssak, ja, og den må gå sin gang. Den vil ikke jeg kommentere, sier hun.

- Føler du deg lurt av kvinnen som er tiltalt for falsk forklaring?

- Nei, dette er en rettssak vi ikke kjenner utfallet av. Sånn vil det alltid være. Av en eller annen grunn vil noen melde en sak som ikke er riktig, sier hun, og fortsetter:

- Det er jo et mye større problem at det foregår masse voldtekter som ikke blir anmeldt, og når de først blir anmeldt, blir de ikke trodd, sier Valle til Nettavisen.

- Bedre med en markering for mye
Hun husker godt fakkeltoget i Bergen.

- Det var flere voldtekter den gangen, og det vakte stor bekymring. Det er grunn til å rope varsku når det skjer overfallsvoldtekter, sier Valle.

Hun mener det er bedre å gå en gang for mye i fakkeltog, enn en gang for lite.

- Det er bedre å holde en sånn markering for mye enn en for lite, fordi det er så mye som skjer uten at det får oppmerksomhet, sier Valle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere