RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkobåt må bli

Sist oppdatert:
Lastebåten «Crusader» må bli i arrest i Mosjøen inntil politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene etter det rekordstore kokainbeslaget som ble gjort onsdag.

- Det vil ta noen dager, mer kan jeg ikke si nå. Det vil ikke dreie seg om uker, sier etterforskningslederen, politiadvokat Tom Bertil Eriksen, til NTB, ifølge Aftenposten.

Eriksen bekrefter at siktelsen mot det samlede mannskapet på 25 personer blir opprettholdt, og at de viktigste personene ombord er avhørt. De 1 90 kiloene med kokain ble funnet samlet ett sted i båten.

- Jeg kan ikke opplyse noe om hvor stoffet var gjemt, men jeg kan si man ikke trenger å ha vært inne i skipet for å gjemme narkotikaen der den ble funnet, sier Eriksen.

Dermed trenger ikke nødvendigvis mannskapet være innblandet i å skjule stoffet.

- Vi har derfor sett det slik at mistanken ikke er så sterk at noen av mannskapet bør framstilles for varetekt, sier han. Mannskapet ble sluppet fri mandag, før alle var avhørt.

Eriksen opplyser at hele mannskapet fortsatt befinner seg om bord i båten. PC-er og mobiltelefoner er beslaglagt. Kokainpartiet er fraktet til Nye Kripos der det vil bli grundigere undersøkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere