RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkobilist stakk fra påkjørsel

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Jeg sitter her med en gave. Jeg fikk livet tilbake, sier 46-åringen som ble liggende igjen i grøfta da narkobilisten stakk fra stedet etter påkjørselen.

- Jeg er ikke bitter, da ville jeg aldri klart å se fremover. Jeg savner mine gode arbeidskolleger, og har håp og tro på at jeg kommer tilbake på jobb en dag, sier rørleggeren til TV 2 Nettavisen.

Han velger å være anonym. Mirakuløst nok overlevde han den kraftige påkjørselen.

Kristiansand tingrett har nå fratatt den 27 år gamle bilisten førerkortet for all fremtid. Han må sone ett år og fire måneder i fengsel og betale offeret 75.000 kroner.

Politijakt
Torsdag 19. juni i fjor spanet politiet på en leilighet i Vennesla. Den 27 år gamle domfelte og en kamerat misbrukte narkotika og satte seg i en bil uten gyldige skilter.

Lenger ned i dalen hadde 46-åringen akkurat ryddet stoler etter avslutningsfesten for 10.-klassingen sin på Mosby ungdomsskole. Han skulle bare gå hjem noen hundre meter.

Politiet måtte øke farten og satte på blålysene i forfølgelsen av de to mennene, men ga opp da farten ble for høy i 50-sonen.

Vitne i vinduet
Fra huset blir kona til rørleggeren vitne til det hele. Hun hører villmannskjøringen og ser ut av vinduet. I en kraftig påkjørsel blir en person slengt opp i luften.

Hun og datteren løper ned til veien, men kjenner ikke igjen mannen i grøfta. En nabo som er sykepleier hjelper til, og identifiserer vedkommende for kona.

- Kona kjente meg ikke igjen, jeg var jo helt maltraktert. Selv husker jeg ingenting før søndagen tre dager senere, sier rørleggeren.

Av dommen går det frem at offeret ble slengt opp på panseret og videre inn i frontruta. I 50-60 meter ble han ført med bilen før han falt av og ble liggende i grøftekanten.

Han ble påført kompliserte brudd i begge ben, ryggbeinsbrudd, hjernerystelse, kutt i pannen, skulderskade samt en komplisert sårskade som medførte hudtransplantasjon.

Håper å komme tilbake
Rørleggeren er fortsatt sykmeldt, men jobber to dager i uka på kontor. Han håper han kan komme tilbake til arbeid i felten. Den tidligere så aktive skigåeren er takknemlig for at han i det hele tatt kan stå oppreist og kjøre bil.

To måneder etter påkjørselen kjørte den domfelte 27-åringen nok en gang fra politiet i en biljakt.

- Uforståelig, skriver tingrettsdommer Jørn Ree, som peker på at det kunne endte mye verre.

Offeret har i dag stålplate i foten og et åpent verkende sår i leggen etter infeksjoner og muskelkutting. Han må trolig operere skulderen, har store arr i panna, men ryggen er blitt relativt bra igjen.

- Det var visst bare en brist i den, sier 46-åringen som er takknemlig for at han overlevde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere