Gå til sidens hovedinnhold

- Narkomane bør klage mer

Narkomane utsettes for en massiv mengde brudd på deres rettigheter og bør klage mer, sier helsedirektør Lars E. Hanssen.

Ifølge loven har rusmisbrukere krav på å få saken sin vurdert i løpet av 30 dager, for så å bli henvist til behandling i løpet av kort tid. Dette er i dag langt fra virkeligheten, og helsedirektør Lars E. Hanssen sier køene er uforsvarlig lange og ser seg nødt til å sette ned foten, skriver Aftenposten.

- Helsetilsynet burde egentlig få et ras av klager fra misbrukerne, men vi mottar påfallende få. Jeg tror årsaken er at de ennå ikke kjenner godt nok til sine rettigheter, sier Hanssen til avisa.

I går meldte flere mektige aktører at de stiller seg bak et nytt forslag om å tilby langt flere heroinister metadon, samt å droppe kravet om at de må være minst 25 år og ha dopet seg lenge og prøvd medikamentfri behandling før de settes på metadon.

Hanssen mener forslaget er bra, men sier til Aftenposten at mer radikale endringer må til. Blant annet må den sosiale oppfølgingen, som lovfestet bolig og sysselsetting bli bedre etter hvert som narkomane får medisinsk hjelp.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken