RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkosjåføren sparket

Sist oppdatert:
Taxisjåføren som ble tatt med amfetamin på jobb i en Oslo-drosje, ble i dag sparket med umiddelbar virkning.

Etter TV 2 Nettavisens avsløring om at en 25 år gammel taxisjåfør fra Oslo Taxi ble tatt med totalt 5,2 kg amfetamin, har det i dag vært hektisk møtevirksomhet i transportselskapet. Det skapte sterke reaksjoner at mannen, som innrømmet befatning med det store narkopartiet, gikk rett tilbake på jobb etter å ha vært varetektsfengslet.

Politiet har siktet mannen for det alvorlige beslaget, og de mistenker ham for å ha distribuert narkotika på jobb. Likevel jobbet han altså fremdeles som taxisjåfør - fem måneder etter at han ble pågrepet.

På grunnlag av disse avsløringene, ble det i formiddag ble det klart at Oslo Taxi AS umiddelbart inndrar mannens tillatelse til å kjøre drosje.

- Kritikkverdig
- Flere av opplysningene som er fremkommet gjennom TV 2 Nettavisen, har ikke vært kjent for oss tidligere. Når politiet nå bekrefter innholdet i oppslagene, inndrar vi mannens kjøreseddel, sier fungerende administrende direktør i Oslo Taxi AS, Geir Seljelid.

Sjåføren og taxieieren som er mannens arbeidsgiver, ble i ettermiddag informert om vedtaket.

- Vi har hatt en prøveordning for sjåføren etter at han ble pågrepet i februar, der vi har hatt en fadderordning for 25-åringen. Målet var å få sjåføren tilbake på rett kjøl. Sett i lys av det som nå er kommet frem, ser vi at den avgjørelsen kan kritiseres. Derfor omgjør vi også vedtaket om å la ham fortsette, innrømmer Seljelid.

Tre siktet
Han lover nå at den narkosiktede mannen ikke vil bli å se bak rattet på Oslo Taxis biler.

- Det skal publikum føle seg trygge på, understreker han.

Tidligere omtalte styreleder Lars Grydeland i selskapets eierstyre narkoavsløringen som «en fillesak». Nå stiller han seg imidlertid bak driftsselskapets vedtak.

- Jeg vil ikke ha noen mening om Grydelands uttalelser, men jeg kan opplyse at styrelederen overfor oss i driftsselskapet i dag gir uttrykk for at dette er en alvorlig sak. Han mener det er korrekt å fjerne sjåføren fra våre rekker, sier Seljelid.

Politiet venter at det i løpet av sensommeren eller høsten vil bli tatt ut tiltale mot den narkosiktede mannen. En annen person er også blitt pågrepet og siktet i saken, mens en siste person fremdeles er etterlyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere