RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Narkotatt sjåfør kjører videre

Sist oppdatert:
Drosjesjåføren (25) ble tatt med amfetamin på jobb i Oslo – men får fremdeles kjøre taxi.

I dag kan TV 2 Nettavisen avsløre at en sjåfør (25) fra Oslo Taxi ble pågrepet med amfetamin på jobb tidligere i år. På tross av dette - og selskapets eget regelverk - får han fremdeles kjøre taxi.

- Jeg kan bekrefte at vi aksjonerte mot en taxi natt til 9. februar i år. Sjåføren var i besittelse av et mindre parti amfetamin i bilen. Men da vi ransaket mannens leilighet, fant vi ytterligere 5,2 kilo amfetamin. Dette er helt klart et betydelig beslag, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Organisert Kriminalitetsseksjon ved Oslo politidistrikt.

«Ikke akseptert»
Som TV 2 Nettavisen skrev 1. juli, blir flere titalls taxier i Oslo brukt som narkobutikker på fire hjul. Kilder i politiet og taximiljøet opplyste at noen av taxiene fungerer som depot og kjører rundt narkoleveranser til gatelangerne – mens andre driver regelrett salg fra bilen.

- Slikt er overhodet ikke akseptert av vårt selskap. Det bryter med vårt regelverk, og sjåfører som er involvert i narkotrafikk er ikke lenger velkomne hos oss, sa styreleder Lars Grydeland i Oslo Taxi BA i en kommentar til oppslaget 1. juli.

På tross av dette jobber altså 25-åringen som taxisjåfør for Oslo Taxi - fem måneder etter at han ble tatt på fersk gjerning med narkotika i drosjen.

Innrømmet narkopartiet
Drosjesjåføren har i avhør innrømmet befatning med det store narkopartiet, og satt lenge i varetekt etter beslaget. Han er siktet etter straffelovens paragraf 162, for oppbevaring av narkotika.

Nå er sjåføren igjen på frifot – og tilbake på jobb. TV 2 Nettavisen kjenner til at han fremdeles kjører drosje for Oslo Taxi, til tross for at det etterforskes hvorvidt han har drevet narkosalg eller kurervirksomhet i taxien.

- Taxiselskapet får vurdere
- I sakspapirene står det at han beholder tillatelsen til å drive persontransport, med andre ord at han har full anledning til å kjøre drosje, sier politioverbetjent Nordgaren.

- Synes ikke politiet det er betenkelig å la mannen få fortsette som drosjesjåfør?

- Vår jurist har vurdert det slik at politiet ikke vil inndra hans kjøreseddel. Men Oslo Taxi står fritt til nekte å mannen å kjøre drosje for selskapet, dersom de ønsker det. Selskapet kan ta uavhengige avgjørelser i slike saker. Men i hvilken grad det er betenkelig at han fremdeles kjører taxi, ønsker ikke jeg å kommentere, sier Nordgaren.

- Er Oslo Taxi blitt informert i saken?

- Ja, de er informert både om beslaget og pågripelsen.

Intern splid
Det skal ha skapt internt splid i Oslo Taxi da det ble diskutert hvorvidt den narkotatte sjåføren skulle få fortsette å jobbe for transportselskapet eller ei. Flere drosjeeiere skal ha ment at selskapet på eget initiativ burde grepet inn overfor sjåføren, selv om politiet ikke inndro kjøreseddelen.

Eieren av taxien som 25-åringen ble tatt i, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Politiet etterforsker fremdeles saken, som ventes å bli oversendt Oslo tingrett i løpet av sensommeren.

- Flere tilfeller
- Sjåføren har dratt inn ytterligere to personer i saken. Én av disse sitter nå i varetekt, mens den andre er etterlyst, opplyser politioverbetjent Nordgaren.

- Tror politiet at drosjesjåføren har drevet narkosalg fra taxien?

- Det er for tidlig å si, men vi mistenker at det kan ha foregått. Vi håper etterforskningen avdekke hvorvidt så er tilfelle.

- Brukes drosjer ofte i narkoomsetning?

- Vi har hatt opptil flere tilfeller av dette de siste åra, sier politioverbetjenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere