RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Natal-fengslet får komme hjem

Sist oppdatert:
B-gjengmedlemmet (24) som har sittet fengslet i Brasil i over ett år, blir nå utlevert til Norge.

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Det bestemte Brasils høyesterett 3. april.

Norsk-pakistaneren satt allerede fengslet i den brasilianske feriebyen da norsk og brasiliansk politi slo til mot en rekke norske eiendomsinvestorer i Natal i mai i fjor.

Han settes ikke i forbindelse med denne aksjonen, som fikk navnet Operasjon Paradis, selv om han i likhet med Shahid Rasool tilhører den beryktede B-gjengen. Han ble fengslet 22. mars i fjor da han og Rasool forsøkte å sjekke inn på et fly som skulle fra Natal til Amsterdam. Begge reiste under falske navn, med stjålne eller falske pass

Ville hjem
Mens Rasool er tiltalt for hvitvasking av penger, samt salg og kjøp av eiendommer i Natal, må dette 24-årignen svare for anklager om heleri, pengeutpressing, frihetsberøvelse, ulovlig våpenbesittelse og legemsbeskadigelse ifølge dokumenter som brasilianske myndigheter har fått fra Asker og Bærum tingrett.

Rasool er også siktet for drapsforsøki i forbindelse med Aker Brygge-skytingen i fjor, og de to gjengmedlemmene rømte til Brasil for å gjemme seg for norsk politi. Men i mars i fjor ble de to pågrepet i Natal. Rasool ble tatt med falsk pass og fengslet for å ha brukt falske reisedokumenter. Senere ble han også satt i forbindelse med den omfattende hvitvaskingssaken.

Norsk-pakistaneren skal selv ha ønsket å bli utlevert til Norge, og avgjørelsen var enstemmig. Det kommer frem på hjemmesiden til Brasils høyesterett.

Prosessen med å få ham utlevert startet allerede i oktober i fjor, og i forrige uke falt den endelige avgjørelsen.

Dom i løpet av året
Allerede i september i fjor sa etterforskningsleder Santiago Hounie i det brasiliansk føderale politiet at hvitvaskingssaken i Natal var ferdig etterforsket og at polititet har beviser til å få samtlige involverte dømt. Dom i saken vil falle i løpet av 2008.

Rundt 30 personer både i Norge og i Brasil ble pågrepet under Operasjon Paradis, mistenkt for hvitvasking av penger og for skatteunndragelse. Økokrim mente de skal ha investert penger fra kriminell virksomhet i eiendom i Brasil. Verdier til 300 millioner ble beslaglagt i aksjonen.

Fem nordmenn ble fengslet i Natal i mai i fjor. Fremdeles sitter tre nordmenn i husarrest i Natal. Shahid Rasool sitter i et føderalt fengsel.

Ifølge TV 2 eier Rasool-familien tre leiligheter i Natal, to av dem beskrives som lukusleiligheter. I tillegg eier de to leiligheter Fortaleza.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere