RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kolbjørn H Larssen

Nattevakter skal stoppe brannstifter

Sist oppdatert:
Politi og brannvesen holder i hele natt vakt på Sørarnøy etter de mange brannene som har herjet den lille øya i Nordland. Fortsatt er ingen pågrepet.

Natt til mandag rammet den sjette brannen på to måneder det lille øysamfunnet i Gildeskål kommune. Både innbyggere og politi er sikre på at brannene er påsatt, og øyboerne lever i stadig frykt for nye branner.

Nå går brannvesen og politi kontinuerlig brannvakt på Sørarnøy, og natt til tirsdag vil hele fire politibetjenter være på plass på øya.

- Vi har styrket vår bistand, og kan forsikre at vi gjør alt som står i vår makt for at innbyggerne på Sørarnøy skal føle seg trygge, sier lensmann John Kristian Toresen til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

Også et kystvaktfartøy er i beredskap, melder TV 2 Nyhetene.

Kritikk
Øyboerne har kritisert politiet for å være for passive i etterforskningen av de mange brannene. Det mener John Kristian Toresen er forståelig.

- Jeg skjønner at folk er utålmodige i en slik sak. Men vi har satt inn alle tenkelige ressurser, og har rett og slett ikke mer å hente nå. Vi jobber på spreng for å få en løsning på denne saken, lover han.

Fortsatt er ingen brannstifter pågrepet, men i løpet av mandag fikk politiet informasjon som kan være til hjelp i etterforskningen.

- Det har kommet nye opplysninger i saken i dag, men jeg vil ikke utdype dette nærmere, sier Toresen.

- Vanskelig
Toresen legger ikke skjul på at brannbølgen en enorm utfordring for politiet.

- Branner er særlig vanskelige å etterforske fordi alt bevismateriell ofte er oppbrent. I disse brannene har vi heller ingen direkte vitneobservasjoner. Vi er sikre på at vi har med en brannstifter å gjøre, men politiet kan ikke hive seg på en ryktebølge, påpeker han.

Avhengig av tips
Mandag kveld foregikk fortsatt tekniske undersøkelser etter brannen i en enebolig natten før. Lensmann John Kristian Toresen oppfordrer innbyggerne til å komme med tips knyttet til de mange brannen på Sørarnøy.

- Politiet samler stadig nye opplysninger, og vi er helt avhengige av tips for å kunne oppklare denne saken, understreker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere