*Nettavisen* Nyheter.

NAV: Ledigheten fortsetter å falle i fylkene som er hardest rammet

Bruttoledigheten, som også inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra NAV, gikk ned med 600 personer i september.

29.09.17 13:41

Antall personer registrert som helt ledige holdt seg uendret i september, ifølge sesongjusterte tall fra NAV.

Bruttoledigheten, som også inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra NAV, gikk ned med 600 personer.

Les også: SSB: Arbeidsledigheten ned til 4,2 prosent

Færre nye arbeidssøkere

Etter en betydelig nedgang i august, har antallet helt ledige holdt seg stabilt i september når man tar hensyn til sesongvariasjoner. I løpet av den siste måneden har det samtidig blitt færre arbeidssøkere som deltar på tiltak, og det har også blitt færre nye arbeidssøkere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rogaland er fortsatt det fylket der arbeidsledigheten er høyest. Her går 3,4 prosent av arbeidsstyrken ledige, men fylket har den største prosentvise nedgangen, viser Nav-tallene. Foto: (NTB Scanpix)

Positive tegn i krisefylker

– Ledigheten fortsetter å falle i fylkene og blant yrkesgruppene som ble hardest rammet av nedbemanninger i oljenæringen. Antallet nye arbeidssøkere som melder seg til NAV har ikke vært så lavt siden høsten 2012, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng ifølge en pressemelding.

3,4 prosent i Rogaland

Antallet helt ledige gikk ned eller holdt seg stabilt i de fleste fylker i september, justert for normale sesongvariasjoner. Rogaland hadde den største prosentvise nedgangen, mens Østfold hadde den største økningen.

Rogaland er fortsatt det fylket der arbeidsledigheten er høyest - 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Den laveste ledigheten finner vi i Sogn og Fjordane og Oppland med 1,4 prosent.

Arbeidsledigheten har også holdt seg uendret eller gått ned for de fleste yrkesgrupper den siste måneden. Nedgangen i antallet helt ledige var størst innen ingeniør- og ikt-fag samt industriarbeid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grafen viser utviklingen i antallet helt ledige og i bruttoledigheten (helt ledige og arbeidssøkere som deltar på tiltak). Sesongjusterte tall. Foto: (NAV)

INFOGRAFIKK: Her har ledigheten økt mest. Kartet viser hvor arbeidsledigheten har økt mest den siste måneden. Klikk i kartet for informasjon om din kommune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag