RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navarsete reagerer

Sist oppdatert:
Avviser at hun har noe med gassfergene å gjøre.

I et større oppslag på Nettavisen tirsdag kommer det frem at Navarsete bevilget penger til fergene Fjord1, samtidig som hun mottok et gullarmbånd fra Røkke-eide Aker Yards som gudmor for M/S «Bergensfjord».

Les saken: Fikk gullarmbånd - bevilget millioner

Samferdselsdepartementet reagerer på oppslaget. I en epost fra ekspedisjonssjef Anne Marie Storli i samferdselsdepartementet heter det at:

«Alle beslutninger vedrørende de fem gassferjene ble fattet i 2004, altså før Liv Signe Navarsete tiltrådte som samferdselsminister i 2005».

Hun skriver videre at regjeringen ikke var involvert i anbudskonkurransen for tildelingen av de to fergesambandene på E39.

«Regjeringen behandlet kriteriene for utlysingen av to samband på E39 i 2003/2004. Her ble det stilt krav om gassferjer. Deretter gjennomførte Statens vegvesen utlysing av anbudskonkurransen og tildeling - uten involvering fra departementet. Statens vegvesen tildelte i oktober 2004 anbudet til rederiet Fjord1, som vant anbudet basert på drift av fem gassferjer. Kontrakten som ble inngått i 2004, innebærer at staten kjøper ferjetjenester fra Fjord1 i en periode på ti år. Byggingen av de fem gassferjene er ene og alene et anliggende mellom Fjord1 og det/de verftet/ene de velger.»

Storli skriver videre at det er riktig som Nettavisen påpeker at bevilgningene har økt fra år til år.

«Dette skyldes et bedre tilbud til publikum, økte kostnader til blant annet drivstoff samt innføring av en ny avgift.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere