RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navnet blir Vestfold og Telemark fylkeskommune


BLITT ENIGE: Rune Hogsnes (Vestfold) eller Sven Tore Løkslid (Telemark) er blitt enig om hva det nye fylket skal hete.
BLITT ENIGE: Rune Hogsnes (Vestfold) eller Sven Tore Løkslid (Telemark) er blitt enig om hva det nye fylket skal hete. Foto: Telemarksavisa
Fylkesordførerne i Telemark og Vestfold er blitt enige om en avtale for sammenslåing. Navnet blir Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– Jeg har akseptert at Vestfold kommer først i navnet, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Sammen med fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold har han sittet til langt på natt for å finne fram til en løsning. Og i natt var de rette ordene på plass.

Vestfold ønsket opprinnelig at navnet på det nye fylket skulle være Vest-Viken, men dette ble avvist blant annet på grunn av koblinger til Vidkun Quisling og National Samling. Telemarkingene mente dessuten merkevaren «Telemark» måtte være med i det nye navnet.

Les også: Telemark kan få nazi-navn

– Jeg tror vel ingen av oss er helt fornøyd, og da har vi kanskje klart å finne fram til noe som begge fylkestingene kan vedta, sier Løkslid.

Tungt å svelge

Navnet Vestfold og Telemark har vært tungt å svelge for Hogsnes.

– Fra Vestfolds side har det vært tungt å ikke få aksept for et eget navn, men vi har fått aksept nå for at Telemark blir en del av navnet. Å bli enige har smertet for oss begge. Hadde jeg vært kjempefornøyd i dag, ville ikke Sven Tore signert avtalen, sier Hogsnes til Telemarksavisa.

Må godkjennes 

For tre uker siden brøt forhandlingene mellom fylkeskommunene sammen, men da de hadde første felles fylkestingsmøte 23. november var det generell enighet om at det var så lite som sto i veien for en avtale, at det måtte være mulig å komme til enighet.

– Lås fylkesordførerne inne på et rom til de blir enige, ble det uttalt på talerstolen i dette møtet.

Løkslid forteller at Vestfold får et flertall i fellesnemnda, med 18 mot 16 medlemmer, der Vestfold også vil ha lederen. Igjen sitter Telemark med Skien som regionhovedstad og en forsikring i forhold til hva innholdet skal være i en regionhovedstad. Samt at det skal kompenseres for arbeidsplasser som flyttes fra Skien til Vestfold fra fylkesmannen.

Avtalen må godkjennes av fylkestingene i Telemark og Vestfold. Dette blir førstkommende torsdag i Telemark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere