RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navnga sosialklienter på nettet

Ålesund kommune la soslialklientens søknader om økonomisk støtte ut på nettet med fullt nanvn.

De nærmere 70 sosialklientene som søkte om økonomisk støtte til alt fra tannbehandling til julegaver fikk avslag. Deretter la Ålesund kommune klagesakene deres ut på nett med fullt navn.

De fleste av sakene som ble lagt ut identifiserer klageren med fullt navn, samt informasjon om hva saken gjelder. Ved et enkelt søk kunne hvem som helst få innsyn i de taushetsbelagte opplysningene, skriver Sunnmørsposten på sine nettsider.

- Jeg er dypt rystet og veldig, veldig lei meg. Slikt skal selvfølgelig ikke skje. Vi vil gjøre alt som er mulig for å få fjernet dette fra nettet så raskt som mulig, sier Eli Anne Tvergrov, informasjonssjef i Ålesund kommune til avisen.

Alle saker som var oppe til behandling i 2005 i Klagenemnda for Ålesund kommune, ligger ute i listeform. Selve dokumentet ligger ikke ute, men navnene på de fleste klagerne, samt en setning om hva saken gjelder.

- Det er systemet vårt som har sviktet, og leverandøren vår jobber på spreng med saken. Det er ikke saksbehandlerne som har gjort en feil, men det er snakk om en teknisk glipp, sier Tvergrov til Sunnmørsposten.

Det viste seg at systemet i en periode hadde lagt ut en tekstlinje for mye, slik at navnet på klageren ble vist på nettet. Tittelen på dokumentet er offentlig informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere