RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nazi-boom på nettet

Sist oppdatert:
Norske høyreekstremister bruker nettet til å drive propaganda og rekruttering. Det antirasistiske tidsskriftet Monitor mener Kripos gjør lite eller ingenting for å bekjempe framveksten.

Det skriver Dagsavisen. Ifølge Monitor har antall høyreekstreme nettsider i Norge økt fra 39 til 50 siden i fjor på samme tid.

- Det finnes mellom 200 og 300 aktive høyreekstremister her i landet. Vi har funnet ut at de driver 50 nettsider. Når hver sjette høyreekstremist driver en nettside, er det åpenbart at de ser internett som et viktig redskap for å drive propaganda og rekruttering. Dette i seg selv burde være et varsku for myndighetene, sier redaktøren av Monitor, Tor Bach, til Dagsavisen.

Det er Kripos som har det sentrale ansvaret for å bekjempe rasistiske nettsteder. Nå går Monitor sterkt til angrep på Kriminalpolitisentralens innsats.

- Vi har undersøkt Kripos' årsrapporter for de siste tre årene. Ordet rasisme eksisterer ikke i noen av dem. Samtidig ble det i handlingsplanen bestemt at Kripos skulle opprette en tipstelefon for rasistiske nettsteder. I dag, to år etter, finnes ennå ikke noe telefonnummer, sier Bach.

Han mener Politiets sikkerhetstjeneste burde ha ansvaret for å følge de høyreekstremistene, også på internett.

Ifølge Monitor er norske høyreekstremister også svært aktive på en rekke chattekanaler på internett.

Her er noen eksempler på sitater og uttalelser på norske, nyzasistiske sider. Bør dette være lov å publisere?

SI DIN MENING:
Bør politiet stenge nynazistiske sider?
Ja, dette er for grovt
Nei, såpass må falle inn under ytringsfriheten
Bryr meg ikke

Se resultat

"Jødiske gangstere torturerer og myrder nordiske barn foran kamera Dette må da i det minste være "nynazistisk" hets mot uskyldige Jøder! Dessverre. Hadde Jødene vært bedre skulle vi gjerne kunngjort det. Her må man skille mellom årsak og virkning. Ingen av oss var anti-jødiske før vi lærte Jødenes ondskap å kjenne."

"Angrepene på World Trade Center i New York 11. september 2001 krevde omlag 4000 menneskeliv. Av disse var 1 Israeler og ytterligere kanskje 1 eller 2 jøder. Normalt sett befinner det seg tusenvis av israelere og andre jøder i WTC. Hvorfor var de alle sammen fraværende på det tidspunkt da flyene braste inn i tårnene?"

"Den nordiske rase på vei mot utryddelse. Vi har foretatt en del computer-simuleringer som viser konsekvensene av masseinvasjonen fra den tredje verden i det kommende århundre. Her kan du se fremtiden utspille seg foran dine øyne. Vår undergang i rask kino. Budskapet: Slipp alt du har i hendene og gi deg i kast med å gjenoppbygge nasjonen og styrte demokratiet nå!"

"En aldrende innskrumpet og nedhøvlet hvit befolkning er i dag beleiret av et hav av undermennesker i den tredje verden, som vår egen dårskap og kortsynthet skapte. Vi befatter oss her i del 1 med rasehygieniske ideer og folketall for Norge."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere