Gå til sidens hovedinnhold

Nazister vil «omvende» antirasist

Antirasist Ola Melbye Pettersen trues med at han bør ”omvendes” på den nazistiske nettsiden Hvitkamp.

- Det er ikke første gang jeg blir truet av medlemmer i nazimiljøet. Hadde dette skjedd i form av et anonymt brev, hadde jeg antakelig bare kastet det i papirkurven, sier den 22-årige lederen for SOS Rasismes 700 medlemmer i Lørenskog.

Denne gang kommer truslene på en norsk internettside der Ola Melbye Pettersen også presenteres med navn og bilde. Nettstedet preges av symbolet til USAs største nynazistorganisasjon, Stormfront. Romerikes Blad dokumenterer i dag sterke bindinger mellom de norske og de amerikanske høyreekstremistene.

- Dermed blir saken straks mer alvorlig, mener Pettersen, som onsdag henvendte seg til Lørenskog lensmannskontor for å anmelde truslene.

På den aktuelle nettsiden blir Ola Melbye Pettersen karakterisert som « hatgruppas leder» i Lørenskog. «Han stilte til kommunevalg på lista til det kommunistiske partiet RV. I Romerikes Blad har han utmerket seg ved å rette hatet mot den religiøse gruppen Vigrid. Kanskje noen skal dra til hans lokalmiljø i Lørenskog og forsøke å omvende ham?» , sies det.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene