RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nødhjelpstyven tatt på fersken

Sist oppdatert:
Her stjeler tyven innsamlingsbøssen til de flodbølgerammede i Sørøst-Asia. Tre ganger på en uke har mannen blitt tatt for å stjele penger til nødhjelp.

- Det er utrolig hva folk kan få seg til å gjøre, og det er utrolig smålig gjort å stjele fra en slik innsamlingsaksjon, sier Jostein Holm ved Shell-stasjonen i Vikersund til Bygdeposten.

Stasjonens overvåkningskamera filmet mannen i det han tar bøssen med rundt 2000 kroner som ble stjålet fra bensinstasjonen lørdag kveld.

Ved flere anledninger skal den 36 år gamle mannen ha stjålet penger i forbindelse med innsamlingsaksjonen til flomofrene i Sørøst-Asia.

Flere tilfeller
Sist søndag ble mannen pågrepet i Geithus, mistenkt for å ha stjålet innsamlingsbøssen i HydroTexaco-stasjonen i Geithus. Etter tyveriet utga mannen seg for å være bøssebærer og samlet inn penger. Da politiet arresterte mannen, hadde han 6000 kroner i bøssa.

Tirsdag ettermiddag var mannen ute med ny bøsse i Drammen. Da ble han pågrepet med 3.600 kroner i bøssa. Den bøssa var stjålet fra et gatekjøkken i Drammen.

Fare for gjentakelse
- Mannen er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med at han har utgitt seg for å være falsk bøssebærer. Han er også siktet for et annet tyveri og legemsfornærmelse, men det er primært disse tre sakene med bøssene vi ønsker ham varetektsfengslet for, sier politiadvokat Petter Solberg ved Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Han er begjært varetektsfengslet i fire uker. Politiet frykter gjentakelsesfare i innsamlingsperioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere